Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Prenamjena vojnih objekata u Rijeci u civilne svrhe

Izaslanstvo Centra za sigurnosnu suradnju za zemlje jugoistočne Europe (RACVIAC) jučer je počelo posjet Sveučilištu u Rijeci kako bi razgovaralo o prenamjeni vojnih objekata u civilne svrhe. U posjetu je 30 članova radne skupine WG2 RACVIAC-a, zadužene za prenamjenu vojnih nekretnina, koji predstavljaju zemlje jugoistočne Europe, pojedine članice NATO-a i međunarodne ustanove. Skupinu predvodi bojnik Zvonko Popović, načelnik Odjela za tranziciju RH i predsjedatelj WG2.

Predstavnici Sveučilišta u Rijeci sastali su se s članovima WG2 u zgradi Akademije primijenjenih umjetnosti u Sveučilišnom kampusu na Trsatu gdje im je predstavljena prenamjena bivše trsatske vojarne u Sveučilišni kampus u izgradnji i Sveučilišnu bolnicu u projektu. Sveučilišni kampus počeo se graditi potkraj studenoga 2005., kad je vojska napustila bivšu vojarnu. U prvoj fazi kampusa izgradit će se objekti studentskog smještaja i prehrane, zgrade Filozofskog i Građevinskog fakulteta, društveno-kulturni centar te sveučilišni odjeli za matematiku, fiziku i informatiku. Zgrada zapovjedništva vojarne preuređena je u zgradu Akademije primijenjenih umjetnosti. Završetak prve faze predviđen je za jesen 2009.

Ukupna površina kampusa bit će 23 hektara, a prostor namijenjen gradnji novoga bolničkog kompleksa na istočnom dijelu bivše vojarne uz kampus - 8,4 hektara. Izaslanstvo RACVIAC-a boravak u Rijeci sutra nastavlja u hotelu "Bonavia" radionicama o prenamjeni vojnih objekata.

Post je objavljen 13.06.2008. u 12:45 sati.