Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Berlusconi: cijenim Bushevu viziju, politiku i hrabrost

Predsjednik talijanske Vlade Silvio Berlusconi istaknuo je nakon sastanka s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom danas u Rimu kako između njega i Busha vlada potpuno suglasje u nizu međunarodnih kriznih pitanja, od Afganistana, Kosova i Libanona do pitanja iranskog nuklearnog programa, izvijestila je talijanska novinska agencija ANSA.

Talijanski je premijer, obraćajući se predsjedniku Bushu rekao kako cijeni njegovu "viziju, politiku i hrabrost koju je pokazao" ovih godina i zahvalio mu na "prijateljstvu" koje gaji prema njemu osobno i prema talijanskom narodu, navodi ANSA.

Berlusconi je Bushu u procesu koji treba zaustaviti iransko obogaćivanje urana kao pomoć ponudio kao pomoć talijansko poznavanje stvari iznutra. "Naša se ponuda temelji na činjenici da vrlo dobro poznajemo Iran iznutra. Tamo rade neke naše vodeće tvrtke", rekao je Berlusconi nakon jednosatnog razgovora s Bushom u Rimu, izvijestila je agencija Reuters.

"Očito je da moramo zajamčiti da se nuklearna energija koristi samo za mirnodopske namjene", rekao je Berlusconi na zajedničkoj konferenciji za tisak.

Berlusconi je, među ostalim, na konferenciji za tisak u šali rekao kako bi osobno volio da na predstojećim američkim predsjedničkim izborima pobijedi republikanski kandidat John McCain jer tako ne bi bio "najstariji na skupovima G8". McCain je, naime, mjesec dana stariji od Berlusconija.

Post je objavljen 12.06.2008. u 22:45 sati.