Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

49. Medjunarodni Euharistijski Kongres u Quebecu u Kanadi

U lipanjskom broju Glasnika saznala sam i za veliki 49. Medjunarodni Euharistijski Kongres koji se ovaj mjesec odrzava u Quebecu u Kanadi, od 15-22. lipnja.

Dala sam si malo truda i na internetu nasla i sluzbene stranice Kongresa i druge informacije o njemu, pa kako mi se to cini vazan i veliki dogadjaj i za citavu Crkvu, vjerujem da ce vam biti drago detaljnije se upoznati sa sadrzajem i svrhom Kongresa, te mozda i te nakane ukljuciti u vase molitve, zajedno i sa mojim ovdasnjim prvopricesnicima koji prvi put pristupaju svetom euharistijskom sakramentu, bas dan uoci otvorenja ovog Medjunarodnog Euharistijskog Kongresa:

CEI 2008 - sluzbene stranice

Program Kongresa

A i nas biskup Jezerinac je tamo otputovao, kao predstavnik hrvatskih biskupa:
Biskup Jezerinac u Kanadi

Papa je naglasio vaznost Kongresa vec u svojoj poruci za Dan bolesnika o.g.:

Papina poruka o vaznosti Kongresa

3. Ako nas Lurd uvodi u razmatranje majčinske ljubavi Bezgrešne Djevice prema svojoj bolesnoj i trpećoj djeci, nadolazeći Međunarodni euharistijski kongres bit će prigoda za klanjanje Isusu Kristu prisutnome u Oltarskom Sakramentu, bit će prilika da se povjerimo njemu kao Nadi koja ne razočarava, da ga primimo kao lijek besmrtnosti koji ozdravlja tijelo i duh. Isus Krist otkupio je svijet svojim trpljenjem, svojom smrću i uskrsnućem te je htio ostati s nama kao "kruh života" na ovom našem zemaljskom hodočašću. "Euharistija dar Božji za život svijeta" tema je Euharistijskoga kongresa koja ističe da je Euharistija dar što ga Otac daruje svijetu, dar njegova vlastita jedinoga Sina, utjelovljena i razapeta. On nas okuplja oko euharistijskoga stola, izazivajući u svojim učenicima ljubavlju ispunjenu brigu za one koji trpe i za bolesne, u kojima kršćanska zajednica prepoznaje lik svoga Gospodina. Kao što sam istaknuo u posinodalnoj apostolskoj pobudnici Sacramentum caritatis, "naše zajednice, kad slave Euharistiju, moraju uvijek biti svjesne da je Kristova žrtva za sve te da stoga Euharistija potiče svakoga tko u njega vjeruje da postane 'kruh razlomljen' za druge" (br. 88). Tako smo ohrabreni da se osobno zauzmemo u služenju braći, osobito onima koji su u teškoćama, jer je poziv svakoga kršćanina doista taj da bude, zajedno s Isusom, kruh razlomljen za život svijeta.

A kako je bilo na prethodnom Medjunarodnom Euharistijskom Kongresu u Meksiku, 2004, citajte na sljedecem linku:

Ivan Pavao II o 48. MEK-u

Poruka Sv. Oca Benedikta XVI sudionicima Kongresa:

To the 49th International Eucharistic
Congress Pilgrims in Quebec City
I warmly welcome themany pilgrims fromall corners of
the world who have traveled to Quebec City for the
49th International Eucharistic Congress.May this gathering
enable all those present as well as the faithful of the
Church everywhere to grow in faith that the Risen Christ
is alive and present in the Eucharist, a source of love
and unity graciously given to us. May Christ bless you
through his gifts and grant you peace and hope.
From the Vatican, March 20, 2008.

Uz duhovnu vaznost toga Kongresa za citavi svijet, meni je ta nova vijest, dala i novu nadu da ce mozda ipak uspjeti odlazak sestara Barukcic u posjetu svojim tetkama u Kanadu, a mozda ipak i ja zajedno s njima, te sam se vec pocela raspitivati i o mogucnostima volontiranja na ovom vaznom kongresu, pa ako je volja Bozja...

Sir, Madam,

We received your message in regard to the 49th International
Eucharistic Congress.
We wish to thank you for your great interest to the success of
this Congress.
We will get in touch with you in the near future to give you more
specific informations.
We appreciate your participation as a volunteer at the 49th
International Eucharistic Congress.

Post je objavljen 12.06.2008. u 19:52 sati.