Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Rijeka za radoznale

"Rijeka za radoznale" izuzetna je knjiga u kojoj se na zanimljiv način govori o viđenju Rijeke kao mjesta od posebnog značaja, a koju su na konferenciji predstavili Hrvatsko književno društvo Osvit te udruga Slobodna Država Rijeka.
Ova zbirka eseja i osvrta otkrit će vam kako se razmatralo da Rijeka postane sjedištem Ujedinjenih naroda, progovoriti o razdoblju riječke povijesti kada je Rijeka bila međunarodno priznata i slobodna država te prikazati atmosferu grada u vrijeme vladavine D'Ánnunzia.
Rijeka za radoznale prva je knjiga iz ciklusa Fijumanologije, discipline koja se bavi izučavanjem riječke kulture i povijesti. Radi se, istaknuo je Ernie Gigante-Dešković, autor niza eseja u knjizi, o autentičnoj riječkoj povijesti koja je imala samostalni put unutar država čijim je dijelom u prošlosti bila. Uz povijesne teme, jedan od eseja nudi i prikaz moguće budućnosti grada..
Na temelju eseja iz ove zborke snimit će se dokumentarni film, dok je već za jesen najavljeno izdavanje druge knjige u nizu Fijumanologija.


Post je objavljen 12.06.2008. u 13:09 sati.