Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Ekosusak 2008.

U Muzeju Moderne i Suvremene umjetnosti najavljen je međunarodni festival ekokulture «Ekosusak 2008.»
Festival će se održati od 28. lipnja do 3. kolovoza. Cilj festivala je otkriti način za trajno održivi razvoja otoka putem multidisciplinarne suradnje umjetnika i znanstvenika te različitih vještina kao što su arhitektura, dizajn, ekologija, fotografija, multimedija i skulptura.
Time se želi izbjeći model tematskog parka, koji je sada vrlo popularan, budući to uništava normalan život ljudi, koji se getoiziraju. Kao primjer takvog lošeg rješenja tematskog parka spomenuta je Opatija, a alternativa je trajno održiv razvoj u vidu parka prirode, a oblik turizma koji bi se trebao sprovoditi bi bio ekološki turizam koji se bazira na volontiranju, osobnoj izgradnji i učenju novih načina suživota s prirodom i u prirodi. Odnosno, u eko turizmu gosti sudjeluju u akcijama očuvanja okoliša te ne ugožavaju stanište.
Na festivalu će se održati 13 programa, a predviđa se sudjelovanje oko 50-ak učesnika iz raznih zemalja, poput Brazila, Japana, SAD-a, Portugala, Velike Britanije, Njemačke, Španjolske, Slovenije itd.
Jedini uvjet sudjelovanja jest imati manje od 30 godina.
Vrijedi izdvojiti sljedeće programe; radionicu dizajna reciklaže, radionica za arhitekturu, radionica ekostaze, platforma za multimedijski uvid ekologije, radionica fotografije «Sušćani». Također će se održati radionica skulpture koja će slijediti načela Eko Arta, odnosno, od otpada koji će se reciklirati pravit će se skulpture.
Na festivalu će sudjelovati i Prirodoslovni muzej Rijeka, koji će organizirati izložbu, ali će u suradnji s umjetnicima pokušati otkriti načina kako osigurati trajno održivi razvoj otoka i obale, kako im se razvoj ne bi temeljio isključivo na turizmu, koji je često odgovoran za uništavanje prirode.
Festival će se streamati 24 sata na stranici www.ekosusak.org
Organizatori festivala su MMSU, udruga EKOS Susak i Bijenali mladih umjetnika Europe i Mediterana.


Post je objavljen 12.06.2008. u 12:48 sati.