Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Hrvatska će osvojit EURO 2008

1. Samo jedan od devet posljednjih domaćina uspio je stići do naslova prvaka Europe, što automatski znači da Austrija i Švicarska otpadaju.
2. Posljednjih osam pobjednika sudjelovalo je i na ranijim Europskim prvenstvima, što znači da je i Poljska - out!
3. Nijedan europski prvak nije obranio titulu. Grčka otpada.
4. Njemačka je jedina reprezentacija koja je nakon poraza u finalu uspjela već na idućem Euru osvojiti naslov. Portugal, bye-bye.
5. Poraženi iz finala Svjetskog prvenstva nikad nije osvojio europsku titulu na prvenstvu koje je slijedilo nakon SP-a. Otpada i Francuska.
6. Samo jednom su poraženi polufinalisti na narednom Prvenstvu stigli do titule, što eliminira Čehe i Nizozemce.
7. Španjolska je ne jednom imala možda i najbolju momčad, ali prošle su 24 godine od posljednjeg polufinala 'furije'. Znači, neće ni sada osvojiti!
8. Samo jednom je svjetski prvak postao i europski, što znači da su Talijani - arrivederci.
9. Posljednjih šest pobjednika, gledano po engleskim nazivima, imaju početno slovo države u prvih osam slova abecede (France, Holland, Denmark, Germany, France, Greece). Rusija, Rumunjska, Švedska i Turska otpadaju.
10. Samo se jednom dogodilo da reprezentacija koja nije bila prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi nije i osvojila Euro. Bila je to Danska 1992. kada je na Euro stigla umjesto Jugoslavije. To pak znači da smo se riješili i Njemačke (bila je druga).
Na kraju, samo jedna reprezentacija ostvaruje baš sve statističke uvjete da postane europski prvak. HRVATSKA!

Post je objavljen 12.06.2008. u 07:21 sati.