Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Anthony Bourdain - 'Kuharovo putovanje' (Fraktura, 2008.)



Anthony Bourdain
'Kuharovo putovanje'

Publicistika
izd. Fraktura
Prevela s engleskog Dijana Štambak
Broj stranica: 288
Uvez: meki
Visina: 225 mm
Naslov izvornika: A Cook’s Tour
Cijena: 139,00 kn

Riječ izdavača


U jednoj od najuzbudljivijih knjiga o gastronomiji Anthony Bourdain, svjetski poznati šef kuhinje, kreće u potragu za savršenim jelom. Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike. Bez obzira na to ruča li ili večera u društvu najsiromašnijih ili najbogatijih, u najboljim restoranima ili u najgorim prčvarnicama, Bourdain je otvoren za sve okuse, mirise i boje, pri čemu ga jednako zanimaju i hrana i ljudi. On je kuhar koji istražuje i u svojoj kuhinji i na putu. 'Kuharovo putovanje' knjiga je koja mora biti na policama svakoga gurmana i svakoga svjetskog putnika, svih koji vole život i u njemu uživaju punim plućima kako to čini Anthony Bourdain.

Bourdainov zanos tako je snažan da praktično eksplodira sa stranice... Kada piše o restoranima i hrani koju voli (ili koju radije mrzi), potvrđuje se kao jedan od najboljih pisaca o hrani. Njegovi su stavovi čvrsti kao i njegov jezik, a njegov je ukus zarazan kao i njegovo veselje.
New York Times Book Review

Bourdain shvaća, bolje nego bilo koji kuhar, da sjajna jela nisu samo hrana na tanjuru ili posluga... već trenutak. Neobična alkemija mjesta, osjećaja i prigode.
The Observer

Bourdain je silno zabavan pisac; bridak i otvoren s očaravajućom mješavinom svadljivosti i osjetljivosti.
Sunday Telegraph

Uzbudljivo živa, pomalo nekontrolirana, luda, vrtoglavo razuzdana knjiga. Bourdainova zabava diljem globusa zanosno je proždrljiva, bezobzirno hedonistička. Nitko ovako ne piše o hrani - o hrani kao ljubavi, strasti, životu.
Esquire

Više o autoru ovdje




Besplatno poglavlje pročitajte ovdje






Post je objavljen 14.06.2008. u 07:20 sati.