Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Kako se gradi kult ličnosti

Jučer nakon utakmice, kada su gledatelji očekivali prve impresije umornih igrača, svekolikoj hrvatskoj javnosti obratio se voljeni, najdraži i jedini pravi vođa dr. Ivo.
Ostao sam iznenađen circa 30 sekundi pojavom korpulentnog premijera između dva iscjeđena igrača.
«Što radi dr Ivo tu? Jeli možda on također igrao, ali poput većine bio jedva primjetan, pa ga nisam zamjetio?»
Možda.
Uglavnom, kao sve velike vođe, dr. Ivo je pokazao kako se razumije u sva područja života, od gospodarstva, kluture, vanjske i unutarnje politike, pa tako i sporta.
Dragi vođa, dr Ivo je dao nadahnutu stručnu analizu. Točno je ukazao na mane ali i vrline reprezentacije, time jasno dao do znanja Biliću, kako namjerava preuzeti njegov posao u slučaju da repka nastavi s takvom «ni vrit, ni mimo» igrom.
Di ćeš ljepše, u isto vrijeme premijer i izbornik reprezentacije! Duh naroda aktualiziran u dragom i jedinom vođi dr. Ivi.

A sad ozbiljno. Mislim, kako je uopće HTV mogla dopustiti si takvo udvorništvo i ugostiti Sanadera odmah nakon utakmice? Pa to nije radio niti Tuđman na njegovom vrhuncu upletanja u hrvatski nogomet.
Valjda dr. Ivo tim pojavljanjem želi amortizirati sve veće nezadovoljstvo javnosti njegovom nekompetentnom vladom i sve težem životu u državi koji je posljedica nesposobnosti njegove vlade.
Pravi «marketinški stručnjak» je taj dr Ivo. On se nada da će javnost zaboraviti na rast cijena i nasilje nad građanima.
Nadajmo se da će ljudi ostati pribrani i da im nogometna euforija neće izbrisati sječanje i gnjev zbog sve lošijeg stanja u državi i da će ova pozerska vlast pasti.


Post je objavljen 09.06.2008. u 09:47 sati.