Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: ASHANTI


Nisam siguran da bih sa 3 posljednja albuma Ashanti uspio skupiti dovoljno pjesama za jedan dobar album. Približno dobar kao onaj debitantski svakako ne. Ne ide joj u prilog ni izjava kako je za ovaj album snimila čak 52 pjesme jer ako je ovo najbolje od snimljenog, zaista je upala u velike kreativne probleme.
S njom već neko vrijeme imam određeni problem (dobro istaknut u recenziji magazina Rolling Stone), a to je - nedostatak osobnosti. Na početku je dobro balansirala svoje vokalne (ne) sposobnosti s pjesmama, no ovaj album osim što nema nekih posebno dobrih trenutaka (izuzev dvije, tri pjesme, uključujući vrlo dobru suradnju s Robinom Thickeom), kao da naglašava sve nedostatke pjevačice. Na trenutke zvuči kao da pjeva u grču, muči se i stenje. Šačici hit producenata (Jermaine Dupri, Rodney Jerkins, Akon) pridružili su se i veterani Babyface i Diane Warren, no umjesto da pokažu zašto su godinama bili jedni od najtraženijih suradnika na albumima najvećih, samo su dodatno pogoršali cijelu stvar.
Zaista, uz pregrš mladih, zgodnih, talentiranih djevojaka, teško je povjerovati da bi netko dao prednost ovoj pjevačici koja već treći put za redom nije opravdala sve pohvale koje je dobila za svoj prvi album, pa čak i nagradu Grammy. U prilog tome govore i podaci o prodaji albuma u prvom tjednu. 6x manje od prodaje njenog debitantskog albuma u prvom tjednu.
OCJENA: -3

Post je objavljen 08.06.2008. u 23:36 sati.