Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: GNARLS BARKLEY


Drugi po redu studijski album grupe Gnarls Barkley objavljen je još prije 3 mjeseca, no kako je u pripremi tek drugi singl, odlučio sam vam predstaviti i taj album. Osim toga, za predstavljanje dobrih albuma nikad nije kasno.
Najavni singl, pjesma Run, nije uspjela na sebe skrenuti dovoljno pažnje, a samim time i na izlazak novog albuma koji je trebao dostojno nasljediti njihov debitantski album St. Elsewhere koji se diljem svijeta prodao u preko 3 milijuna primjeraka, a za koji su osvojili i Grammy nagrade (+ nominaciju za najbolji album godine), no radi se o albumu nepravedno gurnutom u drugi plan zbog nedostatka promocije i hitoidnih pjesama. Uvjetno rečeno jer primjerice Going On zvuči kao Hey Ya pt. 2, a tu je još nekoliko izvrsnih pjesama koje bi s lakoćom postajali hitovi da ih izvede neki komercijalniji izvođač.
Iako se na trenutke čini da na albumu ima malo praznog hoda i nedorečenosti, radi se o vrlo dobrom albumu na kojem samo ponovo poslušate Who's Gonna Save My Soul, Charity Case ili primjerice Surprise i zaboravite na nedostatke.
Danger Mouse, član dvojca, ujedno je i izvršni producent albuma.
OCJENA: 4


Post je objavljen 08.06.2008. u 23:28 sati.