Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nelinagustirna

Marketing

U SVIJETU PRIČA GOSPOĐICE POTTER

U neka prošla vremena, često bih s djecom voljela pogledati crtane filmove. Mnoge sam snimala na video kazete, pa bi ih znali uvijek nanovo gledati.
Prije 10-15 godina, prikazivali su se crtići koji su kod djece poticali ljubav prema životinjama, prirodi, očuvanju prirode. Osim Krteka i mačka Garfielda (koji je poticao i na neke ne baš dobre navike, ali što se može-volimo ga!), bili su tu i:
Patuljak David, Pustolovine šumske družine, Pingvin Skočko, Pingu, Peter Rabbit, i još mnogi. Nisu se gledali samo Batmeni, Spidermeni, Pokemoni i svi ti super heroji, iako je i toga bilo na repertoaru. Naši dečki su voljeli sve pogledati, ali najčešće su se na kazetama gledali Patuljak David, Šumska družina, Peter Rabbit.
Pošto smo živjeli u gradu, u stanu, i nismo im mogli priuštiti odrastanje u prirodi, u blizini raznih životinjica, nastojala sam putem priča i odabranih crtića usaditi u njihova mala srca ljubav prema životinjama i prirodi.
Vjerujem da sam u tome uspjela, iako je kompjuter i sve one igrice dali svoj doprinos koji baš nema puno veze sa prirodnim ljepotama.
Ipak, vjerujem da će ono što im je usađeno u najranijem djetinjstvu, izroniti na površinu nakon što prebrode ovo doba puberteta.
No dobro, što će biti, bit će!
Danas je nedilja. Odlučili smo pogledati neke filmove koje smo posudili.
Prvi na redu - film MISS POTTER /na ovom linku možete pročitati sve o filmu, kao i kratku biografiju Beatrix Potter/
Miss Potter, odnosno Beatrix Potter, engleska spisateljica i ilustratorica dječjih priča o malim životinjama, zečićima, vjevericama, ježevima, miševima, žabama, patkama..

Image and video hosting by TinyPic
/ilistracija je posuđena sa ovog linka/

Odrastala je u viktorijansko doba, rođena 1866., umrla 1943. - na nenametljiv način izborila se za svoje mjesto u konzervativnoj Engleskoj.
Ne bih sada prepisivala njenu biografiju jer sve to možete pronaći na linku o filmu.
Gledajući film preplavili su me osjećaji, sjećanja kad sam sa mojim dječacima gledala te iste priče o Petru Zečiću , prikazivane kao animirani serijal prije 10-tak godina. Još tada oduševili su me njeni crteži, priče... i vidjevši da je snimljen film o njenom životu i djelu, jedino što sam pomislila bilo je - Ovo moram pogledati!
Nisam zažalila i preporučam ovaj film svima koji vole životinje, ljude, prirodu, djecu, priče za malu i veliku djecu, svijet mašte, hrabre i samosvjesne žene...a znam da vas ima mnogo.
Iz samog filma izdvojila bi jednu pjesmu.
"When you Taught me how to dance" - Katie Melua
Uživajte!



Gledanje ovog filma potaklo me da napokon ispričam jednu sliko priču o jednom malom kuniću koji je jednom bio dio naše obitelji.
Ipak, to ostavljam za slijedeći post.
Za sada uživajte u svijetu priča Beatrix Potter!




Post je objavljen 08.06.2008. u 20:34 sati.