Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/limun10

Marketing

Ivano Balić-O hrani i rukometu otvoreno

Image Hosted by ImageShack.us



Iskreno, do sada nisam ni na jednom natjecanju dobro jeo, pa se nadam kako ću bar nešto pošteno pojesti na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009.
Kada čujete riječ djetinjstvo, koja vam je prva asocijacija na hranu ili neko određeno jelo mamine ili bakine kuhinje?
Škampi.
Koliko je profesionalno bavljenje sportom utjecalo na vašu prehranu?
Jako. Počeo sam zdravije jesti. Kako sam sve više i više napredovao na rukometnom terenu, tako sam sve više pažnje posvećivao prehrani.
Što prevladava u vašoj prehrani?
Pizza. Ne smijem otkriti sve svoje tajne :)
Kako izgleda vaš "radni dan"?
Uglavnom jako naporno i naravno ovisno od obveza koje imam u klubu ili reprezentaciji. Obično ujutro nastojim malo dulje odspavati, zatim se pripremam za trening koji uglavnom započinje oko 10.00 sati. Poslije treninga slijedi kavica, onda ručak i popodnevni odmor. Od 17.00 do 19.30 popodnevni je trening, a navečer zavisi - neki film ili večera kod Dominikovića.
Koja je razlika u prehrani kada ste igrali u domaćoj ligi i sada kada igrate u inozemstvu? Imate li osobu koja vam priprema jelovnike?
Na putovanjima se doktor brine o prehrani, kad sam doma onda sâm. Više - manje jedem u restoranima, nekad kod kuće sâm spremam, ali rijetko.
Iako ima dosta sličnosti između španjolske i hrvatske kuhinje, one se ipak razlikuju. Moram priznati više mi se sviđa španjolska.
Što koristite kao nadopunu prehrani - vitaminske preparate, omega-3 i slično?
Vitaminske preparate koje nam daju u klubu, o kojima ja nemam pojma. Doktor kaže da je dobro - ja kažem odlično i popijem.
Kakva je prehrana na velikim natjecanjima? Postoje li univerzalni jelovnici ili se prilagođavate okusima kuhinje zemlje u kojoj se odvija natjecanje?
Iskreno, do sada nisam ni na jednom natjecanju dobro jeo, pa se nadam kako ću bar nešto pošteno pojesti na Svjetskom prvenstvu u Hrvaskoj, 2009. Uglavnom slabo jedem za vrijeme natjecanja, tamo sam više na preparatima koje mi daju doktori.
A u Grčkoj, u Ateni, gdje je Podravka pripremala hranu u Hrvatskoj kući?
Podravka je bila u Hrvatskoj kući, nije bila s nama. Mi smo u Ateni jeli u Olimpijskom selu u kojem se nije imalo što puno pojesti osim slatkog. A čuli smo da su svi oni koji su posjećivali Hrvatsku kuću, zahvaljujući vašim kuharima bili odlično nahranjeni.
Koja vam je najdraža svjetska kuhinja i zašto?
Španjolska, zato što obožavam chilindrón i kako spremaju krvavo meso. Stvarno uživam u njima.
S obzirom da su i španjolska i hrvatska kuhinja dijelom mediteranske prehrane, što biste osobno izdvojili kao najbolje od svake?
Kod nas obožavam morske plodove i ribu, obično preko ljeta svaki dan jedem ribu, a kod španjolske - tamo gdje sam ja - na sjeveru - najbolji su taj chilindrón (mesno jelo koje se može pripremati od različitog mesa - svinjetina, piletina, janjetina koje se pirja s lukom, paprikom i rajčicom) i solomillo (goveđi odrezak). To su njihovi specijaliteti i u njima najviše uživam.
Blic pitanja
Jegulje ili žablji kraci?
Ništa.
Ljuto ili kiselo?
Ljuto.
Omiljeno piće?
Cockta.
Skok šut ili zepelin?
Zepelin.
Europsko ili olimpijsko zlato?
Olimpijsko zlato.
Duga ili kratka kosa?
Zasad, duga.

Još malo slika....

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us




Post je objavljen 07.06.2008. u 22:44 sati.