Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/4grab

Marketing

EURO 2008

Danas je počelo Europsko nogometno prvenstvo koje se igra u Austriji i Švicarskoj. Započelo je današnjom utakmicom između domaćina Švicarske i Češke u Baselu! Prvenstvo traje do 29. lipnja, finalnom utakmicom koja se igra u Beču! Sudjeluje 16 reprezentacija, koje će u skupinama i knock-out fazi odigrat ukupno 31 utakmicu. Posebno za ovo prvenstvo Adidas je izdao novu loptu imena "Europass" koja je postala službena za Euro. Lopta je izrađena po najnovijoj tehnologiji aerodinamike i specijalnih vlakana koje poboljšavaju mekoću i točnost udarca. Ali nije sve tako savršeno jer se svi golmani žale kako previše leluja u zraku te da moraju za gotovo svaku loptu pružit svojih 110% kako bi ju savladali. Milijuni navijača krenuli su u Švicarske i Austrijske gradove podržat svoje reprezentacije i uživat u blagodatima austrijske pive i švicarske čokolade te mnogih drugih (s)tvari po kojima su te zemlje poznate. Utakmice se igraju u 8 gradova; Švicarska- Basel, Zurich, Ženeva i Bern, Austrija- Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt te naravno, Beč, u kojemu će se igrati najviše utakmica. Mnogi navijači nisu uspjeli doći do karata, te se u svim zemljama , na svim većim trgovima utakmice prikazuju na platnima. Oni kojima se reprezentacija nije uspjela kvalificirati, bit će prikovani za svoje fotelje. Pretpostavlja se da će Prvenstvo putem tv kanala gledati oko 3 milijarde ljudi; iz Azije, Amerike, Afrike,...! Austrija je iz Švicarske uvela 27.000 hektolitara "službenog" piva. Za uvest ih će bit potrebno 140 željezničkin vagona. Najveći dio te pošiljke odlazi u Beč u navijačku zonu, u koju će pristići 2000 bačvi! Također, Švicarska će uvesti 5000 tona krumpira, koji će ić u pomfrit! Kako su rekli, da bi navijači mogli uz hamburger jesti i pomfrit. Zanimljivo je da je u toj zemlji bio zabranjen uvoz krumpira.

Kako prije svakog prvenstva, tako i prije ovog, počela su prepucavanja te to se dovodi toliko daleko
da su Poljaci čak napravili sliku poljskog trenera kako u ruci drži odrubljene glave njemačkog (elfa) trenera te njemačkog reprezentativca Michaela Ballacka:




Baš kao i na Svijetskom prvenstvu u Njemačkoj, poklonici nogometa mogli su glasati za slogane koji će krasiti autobuse reprezentacija-sudionica Europskog prvenstva.

Austrija: "Samo zajedno možemo pobijediti" (neko vrijeme je bio -"Nemojmo se sramotit")
Grčka: "Jedan tim, jedan san"
Italija: "Nebo je uvijek plavo"
Njemačka: "Njemačka - jedan tim - jedan cilj"
Poljska: "... jer su bitni jedino sport i dobra zabava"
Portugal: "Ovaj autobus pokreće želja za pobjedom"
Rumunjska: "Rumunjsko, ponosni smo na tebe i volimo te"
Rusija: "Pobjeda je pred nama, Rusija se ponosi svojim igračima"
Turska: "Može li ovaj autobus da nosi strast Turske?"
Francuska: "Živi zajedno, slavi zajedno"
Nizozemska: "Jedan tim, jedan duh, zajedno smo narandžasti"
Hrvatska: "Uz navijače do krova Europe"
Češka: "Idemo, pobjedimo, ostvarimo snove našeg naroda"
Švicarska: "Posljednja stanica: Beč"
Švedska: "Švedski tim - najbolji"
Španjolska: "Šta god da se dogodi - Španjolska, zauvijek"

Službeni logo:




Maskote - Trix i Flix




Službena lopta - Europass



Pobjednik prvenstva će osim srebrnog pokala dobiti i trofej koji će biti trajna uspomena na pobjedu na ovom Euru. Trofej je dizajnirala Silvi Fluri u saradnji sa Svarovskim, a izradjen je od plemenitog čelika i Svarovski kristalnih ploča sa optičkim vlaknima. Težak je 7,3 tona i visok 5,11 metara.



Svaki igrač Hrvatske reprezentacije je na Euro ponio 23 kompleta dresova, i to po 12 kockastih i 11 rezervnih, plavih. Svaki igrač će imati i po šest kompleta za trening i još po četiri za slobodno vrijeme.





AJMO VATRENI!!!!


edit: Gitak tv- EURO 2008 huligani

Himne ovog Eura:

Can You Hear Me - Enrique Iglesias

Feel the Rush - Shaggy - Nunninho

Post je objavljen 07.06.2008. u 21:18 sati.