Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bratz666polje

Marketing

Još nešto o kosi

ISPIRANJE KOSE

Važni su i produkti koje upotrebljavamo kao i način na koji ih koristimo. Čak ni najskuplji šamponi, balzami i gelovi i pjene nisu od pomoći ako se nepravilno koriste. Postići sjajan izgled kose ponekad nije baš tako jednostavno koliko izgleda, zato već kod pranja kose šampon treba dobro isprati toplom vodom. Potom se nanosi regenerator, a kad se radi o tankoj beživotnoj kosi, dovoljno ga je nanijeti jednom tjedno i isprati toplom vodom, ali je završno ispiranje, u svrhu postizanja sjaja, preporučljivo obaviti malo hladnijom vodom. Nikako ne i skroz hladnom jer bi to moglo završiti kakvom upalom, a to sigurno ne želimo.

IZBOR ŠAMPONA

Što se tiče izbora šampona i regeneratora, najbolje je sam odlučiti i pronaći šampon koji najviše odgovora. Srećom na tržištu postoji velik izbor šampona namijenih, suhoj, masnoj, normalnoj, tretiranoj, dugoj, tankoj, problematičnim i osjetljivim vlasištima, ali i šamponi namijenjeni plavušama, brinetama i crvenokosim curama.

Šamponi s potpisom stoje više, a pitanje je koliko su i jesu li uopće puno bolji od onih koji koštaju 20-ak ili 10-tak kuna. Nije preporučljivo ni često mijenjanje šampona. Kad nađete jedan koji vam odgovara, držite ga se gotovo kao da je i jedini koji se može kupiti.

Nije lako pronaći odgovarajući šampon, ali kad ga pronađete - držite ga se!
Ekološki osviještene cure koje se brinu za očuvanje prirode i stalo im je do toga jesu li proizvodi koje koriste testirani na životinjama, sigurno će odabrati kozmetičke kuće istih uvjerenja.

Najvažnije je da se nakon pranja kosa sjaji i da vlasište ne svrbi jer je to prvi znak da nam određeni šampon ne odgovara, ali i da kosa vjerojatno nije dovoljno dobro isprana.

VOLUMEN JE U MODI

Od prošle su godine ponovo u trendu malo voluminoznije frizure, a glatka ravna ispeglana kosa je out. Uostalom, pretjerano 'peglanje' kosu najbrže uništi.

Za postizanje željenog volumena najvažniji je način sušenja kose, ali i produkti koji se koriste. Postići volumen najteže je kod tanke beživotne kose, a pritom treba pripaziti i da se ne miješaju različite marke produkata namijenjenih njezi kose jer se u tom slučaju poništava učinak prethodnog.

Tanku kosu prvenstveno treba hraniti. Njoj obično nedostaju vitamini skupine B, biotin, vitamin C i E. Osim što valja pripaziti na zdraviju prehranu, najbolje je kosu prati šamponom neutralne pH vrijednosti s ekstraktom badema, ulja jojobe, pšenice ili propolisa jer će je oni dodatno hraniti. Barem dvaput mjesečno priuštite joj i dobar pakung s esencijalnim uljima i biljnim ekstraktima (maslinovo ulje, ulje jojobe i ostale kombinacije).

Za masnu kosu šampon mora biti blag da ne bi dodatno nadražio lojne žlijezde. Svakako imajte na umu da se masna kosa brže masti što se više pere.

Hladniji mjeseci vrijeme su velikih kontrasta, niskih temperatura vani i toplih koje vladaju u zatvorenim prostorima gdje je zrak uglavnom dosta suh. Zbog toga se javlja i dobro poznati problem statičkog elektriciteta, neugodnog pucketanja i nestašnih vlasi koje se tijekom češljanja kreću su svim smjerovima osim u onom u kojem bi trebale.

Rješenje ovog problema je u tome da se pored radijatora ili na njega postave zdjelice s vodom ili da se nabave ovlaživači prostora. Na tome vam neće biti zahvalna ne samo kosa, već i cijeli organizam.

Postoji i velik broj produkata za njegu kose koji se bavi sprečavanjem stvaranja statičkog elektriciteta i ukroćivanja nestašnih dlaka, a prepoznat ćete ih pod oznakom freez free.

Lijepa i njegovana kosa zahtijeva puno pažnje i truda

ČETKANJEM DO SJAJA

Redovito četkanje kose također je jako važno jer pospješuje u prvom redu izlučivanje sebuma, prirodne masnoće koja se ponaša kao lubrikant, ali i zaštitni sloj. Kosu bi bilo najbolje četkati četkama s prirodnom dlakom, a za dugu kosu najbolje su velike široke četke.

Zapamtite da se četkanjem postiže i prekrasan sjaj u kosi, a za koji je opet zaslužan već spomenuti sebum. No to ne znači da se smije pretjerivati jer previše četkanja kosi šteti, a osim što se pri tome lome vlasi i stvara statistički elektricitet, kosu lišavate i prijeko potrebnih ulja.

Za sjaj kose zaslužno je i pravilno sušenje pa kod feniranja treba paziti da se fen uvijek drži iznad glave i da se vrući zrak usmjerava od korijena prema vrhovima kose. Naravno, postoje i različiti preparati namijeni postizanju sjaja u kosi, a oni se obično stavljaju na mokru kosu.

U svakom slučaju, ne treba pretjerivati s količinom nanesenih preparata jer kosu tako još više mastimo i na neki način uništavamo. Blagi šampon, regenerator i povremeni pakung, po mogućnosti od biljnih preparata, sasvim su dovoljni, a sve drugo ipak pokušajte svesti na najmanju moguću mjeru.

Post je objavljen 06.06.2008. u 23:01 sati.