Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bratz666polje

Marketing

Sve što trebaš znati o puderima

Besprijekoran ten zapravo je teško imati. Rijetke su sretnice koje se mogu pohvaliti savršenim prirodnim tenom. No za sve ostale 'obične smrtnice' kozmetička industrija nudi bezbroj rješenja. U širokoj paleti tonova nude se korektori za tamne podočnjake, prikrivanje vrećica ispod očiju, proširene pore, popucale kapilare, bijele mrljice. Jedini je problem što izabrati i kako to pravilno nanijeti
Najvažnije je, tvrde vizažisti, shvatiti da puderi, tekući, u kamenu ili prahu, ne služe kao maska, već su prije svega oruđe kojim ćeš moći uspješno izjednačiti svoj ten i učiniti ga blistavim.

Svaki mjesec na tržištu se pojavljuju najnoviji proizvodi s nekim novim mogućnostima uz čiju ćeš pomoć lakše doći željenog izgleda. No savršen ten zahtijeva oprezan početak. Koža prvenstveno treba biti blistava što znači da mora izgledati zdravo i odmorno.

Ako te muče proširene pore, nemoj ih prekrivati korektorom, već u ovom slučaju koristi isključivo preparate namijenjene prikrivanju proširenih pora koji neće na licu djelovati teško.

Postoje tri načina za nanošenje pudera. Možeš se pri tom koristiti spužvicom, no u tom slučaju puno pudera postaje nepotreban višak što baš nije jeftino rješenje. Dobro je koristiti prste, no postoji i tzv. četkica za nanošenje baznog pudera pomoću koje ćeš jednakomjerno rasporediti puder na licu i koži podarili mekši i prozračniji izgled. Četkicu kao i spužvicu treba svakodnevno čistiti toplom vodom i antibakterijskim sapunom kako bi spriječila razvoj bakterija u njima.

TEKUĆI PUDER

Savršeno je rješenje za sve tipove kože, ali samo ako koristiš točno onaj koji odgovara tvojoj dobi, vrsti i boji kože. Biraj one bez ulja na kojima uvijek stoji oznaka oil free, pogotovo ako ti je lice sklono 'masnom sjaju', a ako ti je lice suho, onda se radije odluči za pudere koji u sebi imaju losione koji dodatno vlaže kožu. Većina današnjih pudera u sebi ima čestice koje reflektiraju svjetlost što koži daje mladolik i svjež izgled.

KREMASTI PUDER

Idealan za sve koje imaju mješovitu kožu budući da kremasti puderi apsorbiraju neželjeni sjaj i koži daju baršunasti izgled. Nanosi ga suhom spužvicom jer će u tom slučaju djelovati prozračnije, a ako koristiš vlažnu spužvicu, nanijet ćeš ga u većoj količini, pa se za tu varijantu odluči samo prije večernjih izlazaka.

STIK
Često imaju funkciju '2 u 1', pa služe kao korektor i puder u jednom. Odlični su za popravke na brzaka jer ih je lako nanijeti i odličan su izbor za sve koje muče tamni podočnjaci, prištići ili crvenilo.

No izbjegavaj ih ako imaš problematičnu masnu kožu jer u tom slučaju nećeš postići željeni učinak budući da će stik, koji je i sam prilično mastan, samo skliznuti s mjesta koje želiš prekriti.



Post je objavljen 06.06.2008. u 22:40 sati.