Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanpavao2

Marketing

Živi li Crkva u Hrvatskoj na porukama Ivana Pavla?

Pet godina nakon što je papa Ivan Pavao II. po treći put stupio na Hrvatsko tlo i došao u Rijeku 5. lipnja 2003. godine, sjećanja na Papin dolazak još su svježa. U Trsatskom je svetištu, kojega je blagopokojni Papa također posjetio tijekom njegova petodnevnog boravka u Rijeci, 5. lipnja kardinal Josip Bozanić blagoslovio pastoralnu dvoranu nazvanu u čast Papi, Aula Ivana Pavla II.

Trsatski franjevci predvođeni fra Serafinom Sabolom, realizirali su projekt izgradnje pastoralnog centra koji je trajni spomen na dragog trsatskog hodočasnika i bit će važno mjesto pastoralnih okupljanja u duhu Papinih poruka.

Kardinal Bozanić je u propovijedi podsjetio na poruke Ivana Pavla II. u vrijeme njegova trećeg posjeta Hrvatskoj 2003. godine. No, iako su te poruke još svježe u sjećanju kardinal Bozanić primijetio je kako nisu ukorijenjene u život hrvatskih građana.

“Suviše se olako govori o kršćanskim vrijednostima u našemu društvu, jer ih puno puta ne vidimo upravo tamo gdje moraju živjeti da bi njihovo spominjanje imalo smisla. Ako volimo Krista i evanđelje, ako poštujemo Svetoga Oca, onda bi to trebalo biti vidljivo u našim zakonima; u kulturi, odgoju, znanosti i obrazovanju; tim bi vrijednostima trebalo disati gospodarstvo i politika; takvim bi ozračjem trebalo graditi i prepoznavati istinu u poslu onih koji su nositelji sudbene vlasti“, istaknuo je Bozanić. (Križ života / Riječka nadbiskupija)


Post je objavljen 06.06.2008. u 22:40 sati.