Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijetuboci

Marketing

Seks i grad 2: Menopauza uzvraća udarac

Povodom filmskog uprizorenja četiri najpoznatije prijateljice(jebežljive, naporne, ružne i plačipičkaste), čija se premijera u našem skromnom gradu(bez seksa) očekuje ovih dana, za vas imamo čistu ekskluzivu. Naime zahvaljujući vezama autora ovog bloga s međunarodnom kritičarskom zvijezdom Milkom Silobrkom, koji pak održava veze s nekim od najpoznatijih svjetskih scenarista, dobili smo već scenario njegovog nastavka, koji se očekuje tek za godinu dana. Kako znamo da vas zanima što će se dalje događati s ove četiri naporne kr...pardon četiri legendarne prijateljice, koju su i u naše krajeve dovele pravu emancipaciju shopinga i time nepovratno zadužile ženski rod, tako ćemo bez obzira na moguću sudsku tužbu obznaniti radnju nastavka. Čitajte i uživajte, jer takav zaplet i drama nisu viđeni još od Zameo ih vjetar.

Carrie je na početku filma briznula u plač i pala u depru, jer nije znala da li se nakon prošlog filma oženila ili rastala s Facom, a nije nigdje mogla provjeriti što je istina, budući da joj je laptop na popravku, a Faca je otišao na službeni put u Maroko. Miranda je nakon duge seksualne apstinencije, zaključila da joj se ševi samo kad je trudna, pa je zamolila Steva da joj napravi drugo dijete, na što je on odgovorio da nije on Geppetto, te se privremeno iselio. Charlotte proučava Talmud i došla je do 8. strane, a Samantha se poševila s lokalnim poslastičarem koji je, kao što će se poslije vidjeti, član opasne lokalne albanske mafije.

Nakon nekog vremena pojavljuje se Faca i obznanjuje Carrie da nakon 13 godina, 7 mjeseci i 23 dana , on još nije siguran u njihovu vezu, na što ga ova gađa netom donesenim laptopom s popravka, zbog čega kasni s redovitom isporukom kolumni. Miranda je kupila vibrator s osam brzina i upisala dvotjedni drvodjeljni tečaj, a Charlotte se pak rasplakala kad je s Talmuda prešla na Kabalu, jer iako je koristila Madonnine upute iz Revije za ultramodernu kučku i domaćicu, nije ništa razumjela. Samantha se puknula s kinoperatorem dok je mijenjao rolu filma, zbog čega je druga polovica filma malo kasnila.

Carrie okreće novu stranicu i odlučuje Faci sudski nametnuti zabranu pristupa na 100 m, ali on joj se ispričava govoreći preko megafona s udaljenosti od 107 metara na ulici prepunoj ljudi, što jako dirne Carrie i prisutne prolaznike, pa mu odlučuje ovaj put oprostiti. Charlotte također odlučuje okrenuti novu stranicu, ali ni na ovoj ništa ne razumije. Miranda zaključuje da novo dijete od drveta više liči na patlidžan s downovim sindromom, pa zaključuje da ne želi imati više djece, jer je i ovaj sinčić kojeg ima počeo iz škole donositi same jedinice. Komad drveta joj je zato poslužio umjesto vibratora, čime se u Mirandi javila ponovo seksualna želja. Samantha se poševi s hidrantom.

Carrie i Faca odlučuju sjesti i razgovorati o svom problemu, ali nju smeta što on za vrijeme razgovora stalno tipka SMS poruke. Ona je ljubomorna jer misli da se dopisuje s nekom kučkom, a on samo igra tetris. Charlotte je dosta proučavanja vjerskih knjiga, pa odlučuje ubiti popodne kupovinom dvanaest sijamskih mačaka, za svaki horoskopski znak po jednu, kad dobije vijest da su joj muža u parku prebili neki Palestinci i sad je u bolnici. Miranda i Steve se pomire u parku, a to ih podsjeti na rane dane kad su šetali i jeli hot-dog te bili siromašni, iako se Miraanda naknadno sjeti da ona zapravo nikad nije bila siromašna i da ne voli hot-dog. Dok se oni mire, mali im se pridruži lokalnoj gangsta skupini i pali s njima aute na ulici. Samantha se poševi s prijateljem pederom, koji je u filmu samo zato jer morate imate prijatelja pedera u filmu.

Carrie i Faca odlučuju da će malo razmisliti o njihovoj vezi, barem do 2010. i novog nastavka, a nakon toga liječi depresiju kupovinom točno 1000- tog para cipela, čime je zaslužila godišnju prestižnu nagradu Izolda Marcos, krunu njene karijere. Charlotte se brine za prebijenog muža u bolnici koji je sav u zavojima, hrani ga na žličicu, tepa mu i čita bajke, i čini joj se da njen život tek sad ima smisla. Muž je nažalost nepokretan, pa se ne može o tome izjasniti. Steve i Miranda pozvani su u osnovnu školu na razgovor, jer im je sin sat vremena držao pod oružjem razred kao taoce. Samantha se, pod prijetnjom njegove rodbine vatrenim oružjem, morala udati za albanskog poslastičara i mafiozu, no na kraju nakon puno histeriziranja na kavi s frendicama, priznaje da to i možda nije tako loše, jer joj je vrijeme da se smiri, a na neki ga bizaran način i voli...

Ako mislite da je to kraj, varate se, jer slijedi potom završni nastavak Seks i grad 3: Povratak menstruacije u kojem Carrie i Faca otputuju u Burundi, kako bi tamo na miru kontemplirali o svojoj vezi, ali Carrie padne u depresiju kad otkrije da tamo nema Blahnik cipela, nego samo blata. Charllotte pak uspijeva uz muževo uzglavlje dovršiti Talmud, ali i novu Madonninu slikovnicu, Miranda i Steve se pak bore s heroinskom ovisnošću sina, a Samantha s mužem otvara luksuzni lanac slastičarnica....


Post je objavljen 06.06.2008. u 18:08 sati.