Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Novinarski prosvjedi

Kako nas je izvještavao tijekom dana Boris Pavelić, novinar Novog Lista, tijekom današnjeg prosvjeda novinara u Zagrebu, novinarima je bio dozvoljen pristup na Markov trg.
Prema informacijama koje nam je ustupio Pavelić na novinarskom prosvjedu se okupilo oko 400 novinara, što je nadišlo sva očekivanja.
Da podsjetimo, novinari su se odlučili na prosvjed zbog premlaćivanja Dušana Miljuša. Nosili su majice s natpisom «Tko je Berislav Rončević» time aludirajući na nekompetentnost i neznanje ministra unutarnjih poslova koje je pokazao svojom izjavom «Tko je Dušan Miljuš».

Novinarima su se pridružili članovi Mungosa, kojima je,međutim,policija prepriječila i zabranila pristup Markovu trgu.
Time je vlada još jedanput pokazala nekompetentnom budući zakon ne dozvoljava prosvjede na Markovm trgu, dok, kad im je oportuno selektivno pušta okupljanja na Markovom trgu, tako da su nakon Busha jedino novinari uspjeli bez prepreka doći do trga.
Predsjednik radničkog vijeća Mungosa,gosp.Nikola Salopek je,u ekskluzivnoj izjavi za SVID, to nazvao diskriminacijom i požalio se da su oni od početaka svojih prosvjeda bili sustavno ignorirani, unatoč činjenici što je kod njih na radnom zadatku smrtno stradalo 15% zaposlenika.
Boris Pavelić je zaključio kako se zakon o zabrani okupljanja na Markovom trgu ovim činom policije pokazao besmislenim i poručio je kako je vrijeme da se Markov trg otvori svima te da se ukine taj zakon.
Ovakve situacije diskriminacije, porasti nasilja u državi i nacionalizama, nesankcionirani napadi na novinare i drugi mafijaški napadi samo ukazuju kakvu nesposobnu i korumpiranu vlast imamo koja se čini još samo zrelom za - pad.


Post je objavljen 06.06.2008. u 12:22 sati.