Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Pregled kod doktora...

Pospana sam, pospana...

Ovo vrijeme vani je taman da se vratim u krevet i spavam...

A čak i sutra moram rano ustati. Mala ide na kontrolu šećera kod dijabetologa. No, ne čudite se. Idemo k najboljem doktoru u Hrvatskoj. Kvaka je što on radi samo u privatnoj praksi.

Čak se ne može reći da nas je ucjenio, jer nije. Lijepo nam je, još dok je mala bila prvi puta u bolnici ponudio opcije - kolege koji rade u ambulanti, znači na uputnicu ili da k njemu dolazimo.

Onda smo si mi razmislili i odlučili za njega. Tih tri do četiri puta godišnje (jedan pregled je onaj duugački - tjedan dana u samoj bolnici) možemo odvojiti za takav pregled. I onda se doktoru (koji je tvoj za ovaj dio života tvog djeteta) ne nose nikakvi pokloni. I na kraju te ispadne skoro pa jeftinije. A dijete je pod kontrolom najboljeg od najboljih..

Pošto je bitno da doktor (a u toj našoj dijabetičkoj "zajednici" to su i ostali doktori i dio medicinskih sestara i psiholog - cijeli tim ljudi) zna za svakog od svojih malih pacijenata kućnu situaciju - tako se zna kada je neka obitelj u nekim problemima jer se to uvijek odrazi i na regulaciju djetetetovog šećera.

Tako je i moja prijateljica, u trenutku rastave sa suprugom, i svih popratnih problema, uključujući i ne-plaćanje alimentacije (a bome, tata ne zove niti doktora, niti obiđe malu kad je ona na kontroli u bolnici - a to doktori vide!) doktor odmah reagirao na način da je na lijepi način prebacio vođenje bolesti sa sebe (čitaj privatno) na teret HZZO, tj. ponudio je svojeg kolegu kao najbolju opciju za malu, a bome i za moju prijateljicu koja je morala paziti na svaku kunu.

Možda sad sve to zvuči grozno, ali, mi smo zadovoljni. Ako je netko vrhunski doktor, koji svojih 10 sati (a dotični je i subotom i nedjeljom najmanje sat - dva na odjelu da provjeri stanje pacjenata i eventualno korigira terapiju!) utroši na svoje male pacijente, ako se dotični usavršavao godinama, što vani, što ovdje - moramo samo biti sretni što je ostao u Hrvatskoj.

A koliko čujem iz ženske štampe, najnovija moda su privatne klinike - rodilišta. Wou. Sada naši celeby neće morati svojim privatnim avionima rađati djecu negdje vanka...

No da, uz kišni pozdrav, odoh raditi...



Post je objavljen 06.06.2008. u 06:54 sati.