Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neprivatizaciji

Marketing

Stipe Mesić o privatizaciji brodogradilišta

"Ja sam da se privatiziraju ali na način da dođemo do pravih partnera i da se naša brodogradilišta specijaliziraju. Kao pomorska zemlja ne bi bilo dobro da ostanemo bez brodogradilišta", Nacional: Privatizacija brodogradilišta mora biti transparentna (http://www.nacional.hr/articles/view/45728/)

Jedino što konkretno možemo saznati o stavu predsjednika RH o privatizaciji brodogradilišta jest to da se on u principu zalaže za nju. Uvjeti koje postavlja da bi njegova potpora privatizaciji bila potpuna, da se brodogradilišta specijaliziraju i da se dođe do pravih partnera, nisu išta više od praznih floskula. Ne postoji način na koji se može provjeriti da li su partneri pravi i da li su brodogradilišta dovoljno specijalizirana; stoga se ovdje radi samo o neodređenim željama. Čak i u slučaju da se ostvare sve neodređene želje predsjednika privatizacija će jednu od najvažnijih industrijskih grana svesti na stvar o kojoj odlučuje šačica bogataša, ne vodeći računa o potrebama gospodarstva i stanovništva. Štoviše, imajući u vidu kontekst postojećeg stanja u ekonomiji, privatizacija će najvjerojatnije značiti likvidaciju cjelokupne brodogradnje.
Na kraju predsjednik Stipe Mesić poručuje da, budući da smo pomorska zemlja, ne bi bilo dobro da ostanemo bez brodogradilišta! Ta izjava je dosta zaprepašćujuća budući da nam u prvoj rečenici predsjednik poručuje da se zalaže za privatizaciju. U svakom slučaju, kako god da se privatizacija provede, "ostat ćemo bez brodogradilišta".


Post je objavljen 05.10.2008. u 16:45 sati.