Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskrenpostenanngellboy1988

Marketing

Erotske maštarije

Neke osobe maštaju o vezivanju i bičevanju, vođenju ljubavi dok ih netko promatra, o seksualnom odnosu s osobom koju su sreli u vlaku... No, treba li erotske maštarije podijeliti s partnerom?

Seksualne maštarije važan su dio seksualnog života, one uvelike mogu obogatiti užitak, bilo da je riječ o masturbaciji ili odnosu s partnerom.

Seksualne maštarije mogu biti sjećanja na iskustvo koje ste imali, a mogu biti i snovi o seksualnom iskustvu kakvo biste htjeli imati. Ovako ili onako, maštarije su uobičajeni dio ljudske seksualnosti i većina ljudi ih ima.

Maštarija je nestvarna i većina ni ne želi realizirati svoje maštarije jer u stvarnosti uzbuđenje ne bi bilo jednakog intenziteta.

Morate imati na umu i to da neke maštarije funkcioniraju samo kao maštarije, kada ih pokušate realizirati moguće je da učinak neće biti zanimljiv.

No, treba li svoje maštarije podijeliti s partnerom?

Psiholozi će na to pitanje uglavnom odgovoriti ovako: "Maštarije je bolje zadržati za sebe, njegovati ih i uživati u njima. Često se partneri mogu osjetiti povrijeđeno, prevareno i nedoraslo situaciji..."

Mašta na jedan način potiče izražavanje, ali ako je pretjerana može odvojiti od stvarnosti, zato – oprezno s maštarijama.

Prvo što partner može pomisliti kada s njim podijelite svoje maštarije je da niste zadovoljni s njim i s onim što vam pruža, zato ako niste sigurni što o tome misli i osjeća, zadržite taj svijet snova za sebe.

Postoje i maštarije koje za nekoga prelaze sve granice normale, a one mogu skrivati traume kojih nismo svjesni.

Erotske fantazije i snovi sami po sebi nisu loši, naglašavaju psiholozi, jer u većini slučajeva to su samo maštarije za koje ne želimo da se ostvare, nego tajno u njima uživamo.

No, ako je osoba s kojom ste u vezi spremna na neke 'ljubavne igre' iz vaše mašte, to samo može začiniti vaš seksualni život. Isto tako, morate biti spremni i na to da će možda nekome od vas u jednom trenutku postati neugodno, a tada igru treba odmah prekinuti.


Post je objavljen 04.06.2008. u 20:21 sati.