Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskrenpostenanngellboy1988

Marketing

Masturbacija sprečava rak

Što je ejakulacija češća, prostata je zdravija, kažu znanstvenici. No, nije isto radili to sami ili u paru. Spolni odnos povećava rizik od raznoraznih infekcija, pa je najbolje stvar uzeti u svoje ruke.

Muškarci bi mogli smanjiti rizik od raka prostate ako redovito masturbiraju, kažu znanstvenici.

Kažu da se kemikalije koje uzrokuju rak mogu nakupiti u prostati ako muškarac redovito ne ejakulira.

I kažu da sam seksualni čin nije tako blagotvoran za mušku prostatu jer postoji mogućnost da muškarac pokupi neku spolnu bolest, što za stanje prostate nije dobro.

Australski istraživači ispitali su oko 1000 muškaraca koji su oboljeli od raka prostate i njih 1250 koji nisu o njihovim seksualnim navikama.

Zaključili su da oni koji su često ejakulirali između 20. i 50. godine imaju najmanje šanse da obole od raka prostate.

Najbolji zaštitni efekt bio je dok su muškarci bili u 20-ima.

Muškarci koji su ejakulirali pet puta tjedno imali su tri puta manje šanse da obole od raka prostate u kasnijoj životnoj dobi.

Ranija istraživanja su pokazala da veliki broj partnera i visoka razina seksualne aktivnosti povećavaju rizik za obolijevanje od raka prostate za 40 posto.

No, australski znanstvenici smatraju da je u ranijem istraživanju znanstvenicima promaknula dobra strana ejakulacije jer su se koncentrirali na spolni odnos.

Istraživači kažu da ejakulacija može spriječiti nakupljanje kancerogena u prostati.

Prostata proizvodi tekućinu koja aktivira spermu i sprečava da se slijepi. Ona sadrži kalij, cink, fruktozu i limunsku kiselinu, koje povlači iz krvotoka.

No, studije na životinjama su pokazale da se kancerogene tvari, kao što je 3-methylchloranthrene, koji se nalazi u dimu cigareta, također zadržavaju u prostati.

Što su ejakulacije rjeđe, više se štetnih tvari nakuplja u prostati.

Post je objavljen 04.06.2008. u 20:14 sati.