Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toseinmemoriam

Marketing

Toše predosjećao kraj!!


Dora Risteska, sestra Tošeta Proeskog, tvrdi da je njen mlađi brat imao osećaj da neće dugo živjeti.
Starija sestra Tošeta Proeskog, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, dala je makedonskom Dnevniku ekskluzivni intervju. U iscrpnoj ispovijesti Dora Risteska tvrdi da je njen šest godina mlađi brat predosijetio svoju smrt:

- Mislim da je Toše predosećao svoju smrt. Kada se pre nekoliko meseci gradio sprat na roditeljskoj kući, on je bio u inostranstvu. Morala sam da mu javim koliko je lijep njegov sprat. On mi je samo rekao: "Raduj se, Cece, (tako je Toše zvao sestru, prim. aut.) zato što ćeš se ti useliti tu." Kada sam ga pitala zašto tako govori, ništa nije rekao. A kada je pre nekoliko meseci došao na ručak kući u Kruševo, svi smo bili tu osim tate. Toše ga je nazvao i rekao: "Dođi brzo, zato što ćeš još malo da me gledaš. Posle ćeš moći da me vidiš samo na slici!" - priča sestra najpopularnijeg balkanskog pjevača napominjući da joj je otkako nema njenog brata život pravi košmar.

Jednom prilikom, prisjeća se Dora, bio je zamišljen, mrzovoljan, neraspoložen. Zamolila ga je da joj kaže šta mu je, pa i ako ne bude mogla da mu pomogne, biće mu lakše. Bilo je veoma čudno to što Toše nije bukvalno ni reč rekao, već je samo ćutao i posmatao je.

O stanju roditelja koji su izgubili mezimca, njegova sestra kaže:
- Preteško im je i još su u šoku. Ni sa zdravljem ne stoje najbolje.Veći dio dana provedu povučeni u svojoj sobi. Otac maltene uopšte ne spava i stalno ponavlja: "Ovo je nemoguće... Ne mogu da vjerujem da mi više nema dijeteta... Nemoguće je!" Mama neprestano plače. Ponekad uspem da je nagovorim da se posveti kućnim obavezama, ali to je kratkog daha. Svakog dana dva puta ide na Tošetov grob... - sa suzama u očima priča Dora Risteska.

Toše je voleo porodicu neizrecivo, obožavao je sestrine klince Dominika i Nikolu. Ona, zavijena u crno, u kući punoj Tošetovih slika, kaže da joj nije padalo na pamet da njen brat nešto sluti, ali sada, kad u tugovanju vraća film, svaka njegova rečenica o životu govori joj da je naslućivao skori kraj:

- Posle koncerta u Skoplju 5. oktobra Toše, mama i ja smo se vraćali za Kruševo. Bio je zamišljen, što nije ličilo na njega. Pokušala sam da ga oraspoložim govoreći kako ga ljudi vole i kako je život divan, a on će: "Pričate kako je život divan! I jeste divan. Samo da potraje još malo!"
Samo desetak dana kasnije Toše Proeski je otišao među anđele, jer kako kaže njegova sestra, "nije bio čovek, bio je anđeo".

SAMO VAS VOLIM U ŽIVOTU!

Porodica mu je bila sve! Svaki put kada bi dolazio u Kruševo nije mogao a da ne pita: "Volite li vi mene?" Jednom prilikom majka mu je rekla da će se uvijeriti koliko se voli dijete kada ga jednog dana i sam bude imao. Tada se zamislio i izustio:
- Majko, čini mi se da samo vas volim u životu!
Voleo je ljude, našao ljubav svog života, ali utočište mu je uvek bila kuća. Za svadbenim zvonima nije žurio. Sebe je pred oltarom video tek posle 34. godine!

Post je objavljen 04.06.2008. u 19:59 sati.