Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Clubture

Danas je u prostoriji saveza udruga Molekula održana konferencija za novinare kojom je najavljen Clubture festival.
Clubture počinje sutra, a trajat će do 8. lipnja. U sklopu festivala održat će se projekcije dokumentarnih fimova, niz izložbi i koncert mladih nada Hip hopa.
Emina Višnić iz Saveza udruga Klubtura, Zagreb predstavila je ukratko Clubture. To je mreža organizacija nezavisne kulture iz cijele države, koja je počela s radom 2001. godine. Sve umrežene udruge razmijenjuju svoje programe i gostuju jedni kod drugih. Ovaj festival bi trebao biti presjek nazanimljivijih programa umreženih udruga.
Osim toga Clubture surađuje i s udrugama iz tzv. zapadnog balkana.
Od programa vrijedi istaknuti hrvatsku premijeru filma «Otto, up with dead people» jednog od najpoznatijih queer filmaša Bruce La Brucea, čitaonicu poezije i modnu reviju Barbare Blasin pod nazivom «Ugrožena čestica» gdje autorica od fotografija opožarenih područja radi ljetnu odjeću i obuću.
Svi događaji će se održavati u Molekuli osim instalacije «Kvačice uzvraćaju udarac» koja će se postaviti na Trgu svete Barbare, projekcije dokumentarnog filma «Projekt Carmen» što će se održati u Domu za starije i nemoćne osobe na Kantridi, te Hip hop koncerta u Stereu.
Sva događanja su besplatna, osim navedenog hip hop koncerta za što cijena ulaznice iznosi 25 kuna. Inaće headlineri tog koncerta su skupina Dječaci iz Splita, koje organizatori nazivaju nasljednicima TBF-a.
Festival će sutra u 16 sati započeti tribinom «Nezavisna kultura u razvoju gradova» na kojoj će sudjelovati Tomislav Medak (Multimedijalni institut, Zagreb), Aldo Milohnić (Mirovni inštitut, Ljubljana), Davor Mišković (Drugo more, Molekula), Vojko Obersnel i Emina Višnić.
Više informacija na www.kulturpunkt.hr


Post je objavljen 04.06.2008. u 12:04 sati.