Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Tandemi za mir

U znak sjećanja na talijanske humanitarce, pobijene od strane pripadnika Armije BiH, talijanski biciklisti vozili su rutu od Solina do Zavidovića...


U periodu od 26. do 29. svibnja grupa biciklista "Tandemi za mir" iz talijanskih općina Campi Bisenzo, Fiesole i Firenze, u znak sjećanja na talijanske humanitarce, dragovoljce Caritasa Fabia Morenia, Guida Pulettia i Sergia Lanu, ubijene u Bistričkoj rici od strane pripadnika Armije BiH u svibnju 1993. godine, vozila je počasnu rutu na potezu od Solina preko graničnog prijelaza Kamensko, te dalje kroz BiH, kroz općine Tomislavgrad – Prozor/Rama- Gornji Vakuf - Uskoplje – Novi Travnik - Vitez – Zenica do krajnjeg odredišta Zavidovići.
Tijela trojice talijanskih humanitaraca, zajedno s tijelom Mije Milića, pripadnika HVO-a iz sela Krupe, pronađena su upravo na današnji dan, 2. lipnja 1993. godine.
Idući rutom koju su prošli poginuli humanitarci grupa biciklista «Tandemi mira» u općinama kroz koje su prolazili posjetili su i predstavnike lokalne samouprave.


Post je objavljen 02.06.2008. u 23:55 sati.