Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO : Jon Butler i Bruno Vincent - 'IMAJU LI MRAVI ANUSE? i još 100 prokleto besmislenih pitanja' (Naklada Ljevak, 2008.)

Jon Butler i Bruno Vincent
'IMAJU LI MRAVI ANUSE? i još 100 prokleto besmislenih pitanja'

izd. Naklada Ljevak
Broj stranica: 198
Format: 14x21 cm
Uvez: meki
Cijena : 120,00 kn

Riječ izdavača



Je li dječja igra zaista tako jednostavna?
Gdje se točno nalazi ''usred ničega''?
Zar u Britaniji stvarno nema banana?


Čitatelji britanskog časopisa Stari blesan gomila su ćaknutih, zbunjenih, sitničavih ljudi koji, čini se, značajan dio svog slobodnog vremena troše na dopisivanje s rubrikom časopisa u kojoj se objavljuju pisma čitatelja. 'Imaju li mravi anuse?' je jako smiješna, jako blesava zbirka pitanja i odgovora preuzetih iz te rubrike, od kojih ni jedno nipošto nije utemeljeno na činjenicama.*

*s jednom iznimkom : Rubrika ''Ispravci i pojašnjenja'' časopisa „Stari blesan“ postoji još od 1942. kad je stari blesan koji je tada bio glavni, Sir Godfrey Phlegming, postavio pitanje, koje je on smatrao retoričkim, o učinkovitosti kontracepcije načinjene od krhkog porculana tipa fine bone. Njegovi zaposlenici zaprimili su toliko elokventnih i promišljenih odgovora da je bio prisiljen pokrenuti rubriku pitanja i odgovora, a njegova tajnica za objavu je izabrala tri od četiri najneukija, najapsurdnija, odnosno najiritantnija pitanja i odgovora.

U ovoj knjizi saznat ćete koje su prednosti pušenja, koji je najlakši posao na svijetu, što je sislić... Ako vam nije važna znanstvena potkrijepljenost odgovora, a žedni ste urnebesnog humora na britanski način, ovo je knjiga za vas.

Obvezno štivo za sve one koji znaju cijeniti dinamičnu mješavinu predugih pričica s apsurdnim završetkom, zahodskog humora i krajnjeg nedostatka inspiracije.

„Urnebesno smiješna parodija popularno-znanstvenog štiva.“
Telegraph






Post je objavljen 05.06.2008. u 07:15 sati.