Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nespula

Marketing

MVS "Nešpula" nastupila na smotri istarske pjesme "Naš kanat je lip"

Oprostite nam na maloj neažurnosti koja nije uzrokovana stankom u radu MVS "Nešpule", već predanim radom i učestalim nastupima.
Moramo istaknuti i male promjene u postavi MVS "Nešpula" .
Mladen Jagić vratio se u rodnu Koprivnicu, a Nensi Vareško nas je napustila zbog neodgodivih obveza. Ipak gubitak starih donio je tri nova vrijedna člana, odličnog glasa, a to su Ivana Boljun, Maja Stepić i Maja Lipovčić pjeva.

Godina 2008, već u početku obećavala je mnoštvo pjesme i rada za MVS "Nešpulu"...i iako smo planirali samo nekoliko koncerata i nastupa, prva polovica godine utkala je niz vrlo uspješnih koncerata i nastupa "Nešpula".

Godina nam je započela koncertom u Ližnjanu koji je bio posvećen Valentinovu, prazniku zaljubljenih ( ali naravno i onih koji su zaljubljeni u pjesmu...kao mikiss).
Svakako ću istaknuti već "tradicionalni" koncert " Pet do Podne" u dvorani Aula Magna na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, kao i prelijepu večer glazbe i poezije u caffe baru P-14 u kojoj su podjednako uživali poklonici glazbe i pisane riječi.

I eto prije nekoliko dana nastupili smo na drugoj večeri smotre "Naš kanat je lip". Ova smotra je tradicionalna kulturna institucija, koja se bavi njegovanjem istarske glazbene baštine, pa je tom prigodom "Nešpula" otpjevala tri istarske skladbe:
1. Kantica o tri naranče ( tekst pučki; glazba: B. Starc)
2. Delat ću brajde ( tekst; D. Načinović : glazba: D. Bužleta)
3. Ive kosi, rukavice nosi ( tekst pučki ; narodna- zapisao I. M. Ronjgov )

Moramo se pohvaliti oduševljenjem publike, koja nas je pozdravila najvećim pljeskom te večeri / HVALA PUBLICIkiss./, kao i pohvalama i vrhunskim kritikama glazbenih stručnjaka, koji su te večeri sjedili u publici.

U planu je puno lijepih koncerata i pjesme, ali o tome....drugom prilikom.
Obećajem da ćemo sada biti ažurniji!thumbup







Post je objavljen 03.06.2008. u 10:35 sati.