Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podravec

Marketing

ŽIVJETI NA KOTAČIMA


Slika

Jednom prilikom sam objavio članak vezan za minijaturne kuće za život od svega nekoliko kvadratnih metara. Većina njih je predviđena za transport, no iako su mi osobno takve kućice vrlo drage, problem ostaje, ipak, previe je osobnih stvari koje ne bi stale u takvu jednu kućicu.

Da ipak sve ne bi bilo uzaludno, ideja me vodila od već uobičajenih kamp kućica ili pak sličnih kućica ali integriranih sa samim vozilom, dok naposljetku nisam pronašao rješenje za život, i to na kotačima.

Pregršt prostora, komfor sa svime što je dostatno da se može živjeti kao u statičnim prostorima na koje smo navikli. Radi se tzv. "Motor homes" ili kućama na kotačima.

U biti ove raskošne kuće koje su cjenovno na vrlo viskom nivou to znači da za za nju treba izdvojiti poprilično novaca, pružaju jedibnstven užitak stanovanja i mogučnost stalnog preseljenja sa lokacije na lokaciju.

"Motor homes" izvana izgledaju kao klasični autobus, što je teško osporiti, no cjelokupni projekt od samog početka usmjeren je na izgradnju prostora za život.

Jedan od najpoznatijih proizvođača ovakvih kuća na kotačima je tvrtka "Tiffin" koja se osobito ponosi svojim kolicima, a posebno svojim top modelom koji se zove "Zephyr".

Video modela Zephyr iz 2007. godine.



Model iz 2008. godine još bolje izgleda a prilažem link na reklamni video. Svakako pogledajte. Savršeno.

http://www.tiffinmotorhomes.com/imgs/zephyr/zephyrvideo.swf

Cijena npr. ovog najraskošnijeg modela iznosi oko 250.000 američkih dolara.

Prilažem neke od slika interijera.

Slika
Glavni prostor s kuhinjom i dnevnim boravkom

Slika
Pogled na kokpit. Fotelje se mogu zaokretati i pomicati.

Slika
Spavaća soba

Link na proizvođača: http://www.tiffinmotorhomes.com/

Iako na slikama vidimo interijer u rustikalnoj izvedbi, koja mi se nikako osobno ne dopada, na izboru je odabrati i drugu vrstu laminiranog drva kao i ostale kombinacije izgleda interijera.

Iako se radi o vozilu i za pretpostaviti je da je vožnja česta i na neravnim i oštečenim cestama, inovatori su se pobrinuli da prilagode sustav amortizacije za to udobniju vožnju. Uostalom sama cijena od visokih 250.000 dolara mora jamčiti udobnost i kvalitetu.

Neki proizvođači ovakvih kuća na kotačima nude svoje modele i sa saunama.

Iako kod nas takvog trenda nema, ipak poželio bih da imamo nekog proizvođača koji bi ovakve ljepotice na kotačima ponudio i na našem tržištu.

I za konac nešto pristupačniji model tvrtke Tiffin, model "Allegro", kao i u nastavku mala reportaža o tvrtki Tiffin iz čijih pogona izlaze ove ljepotice, odnosno ljepotani.







Post je objavljen 03.06.2008. u 09:51 sati.