Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imperialweekly

Marketing

MINISTRE RONČEVIĆU, PREMIJERU SANADER - ŠTA SE ČEKA ???

hrvatskaNapisao:Theo LJUBIĆhrvatska

Sinoćnji brutalni napad na kolegu novinara iz Jutarnjeg lista, Duška Miljuša je za svaku osudu, a ono što me najviše zabrinjava i ljuti je nesposobnost hrvatske policije koja tapka u mjestu ne znajući jesu li napadači s motociklističkim kacigama pobjegli (nakon napada na kolegu Miljuša) motorom ili bez motora.
Prijetnje hrvatskim novinarima su svakodnevne, a MUP o tome zna i ne poduzima ništa učinkovito. I sam sam prije nekoliko godina bio sučeljen s prijetnjama dugom devetkom u leđa zbog pisanja o duhanskoj mafiji, a kad sam slučaj prijavio policiji, rečeno mi je kako bi bilo dobro da i sam nosim vatreno oružje. Čak štoviše, nakon podmetnute bombe prije 8 godina na vrata redakcije tadašnjeg tjednika IMPERIJAL u čijoj eksploziji, srećom, nitko nije stradao, policija je sve nas novinare iz uredništva tadašnjeg tjednika zvala na obavjesni razgovor i naravno, opet savjetovala da si nabavimo vatreno oružje. Toliko o policiji i njenoj spremnosti da zaštiti novinare.
Potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva, kolega Mislav Bago je i više od 100% u pravu kad izričito tvrdi da je ovaj posljednji napad na kolegu Miljuša poruka svim novinarima da prestanu pisati i izvještavati o gospodarskom i organiziranom kriminalu u Republici Hrvatskoj, a i šire u regiji, što, jasno, mi novinari nećemo učiniti, nego ćemo i dalje ukazivati na kriminal i izvještavati o svemu što smatramo da javnost treba znati. Sve pohvale kolegi Bagi koji je s pozicije potpredsjednika HND-a pozvao novinare da ne pokleknu i da ih ovaj najnoviji slučaj premlačivanja ne zastraši, i koji zahtjeva hitan sastanak s premijerom Sanaderom u svezi ovog najnovijeg tragičnog događaja.
Prema pisanju Večernjeg lista, nakon ubojstva Davora Zečevića u prosincu lani, među osmrtnicama je u VL-u objavljen plaćeni oglas Zečevićeve sestre u kojem je Miljuša optužila "da u državi vodi glavnu riječ i ponižava institucije Republike Hrvatske, te obmanjuje javnost". Interesantno je kako Vecernji list nikad javno nije komentirao kako se u tako ozbiljnom dnevnom listu moglo uopće dogoditi da se živom čovjeku (Dušan Miljuš; op.a.) objavi osmrtnica. Navodno je uprava "Večernjaka" smijenila odgovorne za tu objavu osmrtnice.
Prije mjesec dana, piše Vecernji list, sinoć pretučeni Miljuš je objavio tekst o Đorđu Vasiljeviću Atili, srbijanskom kriminalcu koji je priznao svoje sudjelovanje u nekim mafijaškim likvidacijama u Hrvatskoj, te kazao kako izad svega stoji banda Trpimira Jandreka, bivšeg tjelohranitelja Hrvoja Petrača. Odgovarajući na tekst, Petračeva je majka Zlata za www.javno.hr kazala: "Platila bih bosančerose da pretuku Miljuša, no Hrvoje mi ne da!"Zlata Petrač se, naravno, opet oglasila sinoć, te za www.javno.hr dala izjavu: "Što se tiče Miljuša, meni je žao što je pretučen, no ja bih se s njim obračunala na drukčiji način. Rekla sam vam već da mi moj sin brani bilo kakvo nasilje".
Pretučeni Miljuš je posljednjih dana istraživao priču o švercu oružja iz Hrvatske u Švedsku, te je istraživao također i o policijskoj akciji "Viking", a objavio je nekoliko tekstova i o automafiji.
Glavni urednik Jutarnjeg lista Đivo Đurović je optužio hrvatski MUP da je nesposoban u borbi protiv kriminala.
Po informacijama od izvora IMPERIAL-a iz zagrebačkog MUP-a, našeg insidera, napadači na novinara Miljuša su ipak nakon napada pobjegli na motorima i imali su kacige na glavi. Navodno su stanovnici zagrebačkog naselja Rudeš, a po insiderovim riječima, financirala ih je osobno Zlata Petrač.
Naravno, "bitno" je da premijer Sanader i ministar policije u prijašnjem i sadašnjem mandatu vladanja u ovoj državi kao papagaji ponavljaju floskulu kako će oni osobno obračunati s organiziranim kriminalom. No, treba im biti jasno da od floskula i paradnih riječi nema ništa, jer dok oni paradiraju i bezuspješno uvjeravaju javnost o tobožnjoj borbi i obračunavanju s organiziranim kriminalom, u isto vrijeme na ulicama hrvatskog glavnog grada se novinari premlaćuju, bande se međusobno obračunavaju vatrenim oružjem i uzajamno likvidiraju i to sve pred očima nezaštićenih građana. Stoga, ministre Rončeviću i premijeru Sanader, ne paradirajte nego učinite sve da se korupcijsko-kriminalna hobotnica, kako u izvršnoj vlasti, tako i u svim drugim strukturama hrvatskog društva konačno ulovi, te joj odsijecite svih osam krakova. Šta se čeka???


Post je objavljen 03.06.2008. u 08:05 sati.