Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobriopafraandjelkovalidzic

Marketing

Misa i pogreb na Visovcu


Image Hosted by ImageShack.us

Misu zadušnicu u crkvi Gospe Visovačke na Visovcu za pokojnog fra Anđelka u petak, 30. svibnja predvodio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Željko Tolić.
Na kraju mise od fra Anđelka su se oprostili u ime Hrvatskoga dušobrižničkoga ureda delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj fra Josip Bebić, u ime franjevaca u hrvatskoj inozemnoj pastvi gvardijan franjevačkoga samostana St. Gabriel iz Münchena fra Ante Buljan Vuk, u ime kolega župnik župe Svih Svetih iz Staševice fra Vinko Prlić, u ime župe Sv. Mihovila Arkanđela iz Promine župnik fra Šime Nimac i u ime mjesnoga samostana gvardijan fra Žarko Maretić koji je nakon mise zadušnice vodio i pogrebne obrede.
Fra Anđelko je pokopan u samostanskom groblju na Visovcu.


Životopis fra Anđelka Slave Validžića:

Fra Anđelko, krsnog imena Slavko, rođen je 26. veljače 1940. u prominskom mjestu Čitluk, kraj Drniša, od oca Mate i majke Kate. Filozofsko-teološki studij završio je na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj i Franjevačkom teološkom učilištu "Antonianum" u Rimu.
U franjevački novicijat stupio je 7. srpnja 1957. na Visovcu. Doživotne je zavjete položio 8. prosinca 1963. u Makarskoj. Za svećenika je zaređen 24. lipnja 1966. u Rimu. Nakon ređenja upisao je postdiplomski studij na Franjevačkom teološkom učilištu "Antonianum" u Rimu.
Fra Anđelko se posvetio pastoralnoj djelatnosti kako među hrvatskim tako i među njemačkim vjernicima u Njemačkoj. Najprije je, od 1969. do 1973., bio dušobrižnik za hrvatske vjernike u Berlinu, a zatim, od 1972. do 1975. u Wuppertalu. Od 1975. do 1998. pastoralno je djelovao među njemačkim vjernicima u Düsseldorfu, Oberlahru i Frankfurtu a/M.
Poslije dugogodišnje pastoralne djelatnosti povukao se u franjevački samostan St. Gabriel u Münchenu i, od 1998. do 2001., vršio službu bolničkoga kapelana. Potom je preuzeo njemačku župu u Bietigheim-Bissingenu i postao dušobrižnik za hrvatske vjernike u Ludwigsburgu, gdje je djelovao do smrti.
(IKA)


Iz obiteljskog albuma:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Post je objavljen 02.06.2008. u 15:37 sati.