Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narutodemon8

Marketing

1. početak

sunce na nebu. grije svom snagom. prašina i pijesak, koji su služili kao ulice ovog siromašnog grada… sela, su užareni i vreli. većina ljudi je u hladovinama malih oskudnih kuća nabijenih usko jedna do druge. ono malo što ih je na ulici su većinom muškarci s velikim šeširima na glavi kako bi se zaštitili od sunca. ponegdje znaju proći djeca u malim skupinama praćeni veseljem na licu i sretnim uzvicima. u jednoj od takvih malih skupina dječak, kratke crne kose, je pao na vrući pijesak. djevojka roze duge kose ga je okrenula i brzo mu ulila vodu u usta. do dječaka je dotrčala njegova majka, uzela ga u naručje i otišla od djevojke bez riječi.
- Sakura, idemo. – čula su se dva muška glasa. djevojka se ustala i pomalo otužnim koracima prišla dečku kratke plave kose i dečku crne kose. njih troje su pošli dalje zajedno.
negdje oko 40 metara ispred njih koračaju dvoje – jedno do drugog. dečko, odnosno muškarac, je sigurno 5-6 godina stariji od već spomenutih troje. ima crno-smeđu kosu do ramena i crne oči. na lijevom ramenu mu je tetovaža. do njega je djevojka od kojih 16-17 godina. duga plava kosa joj pada niz leđa, a smeđe oči hladno gledaju naprijed. oboje su unatoč suncu i vrućini u crnom. uskoro je do njih vrckavo dotrčala djevojka smeđe duge kose što je bio iznenadni val olakšanja za sve njih. nastavili su dalje.

***kod škole***

velika hladovina ispred škole. u toj hladovini na zidiću sjedi dečko od kojih 17-18 godina. ima smeđu kosu koju povremeno otpuše u zrak, ali ona se uvijek vraća. sjedi uspravno, nogama na drvenoj klupici i gleda u školu, odnosno akademiju, kao da očekuje nešto ili nekoga.
pokraj njega je prošao, kako se u prvom trenutku i mislilo, demon. onda se tek nakon par trenutaka moglo shvatiti da je i to… tj. on čovjek. dečko crvene kose i zelenih očiju. oko očiju su mu crni krugovi, a na glavi crvena tetovaža što znači 'ljubav'. na leđima mu je nešto poput torbe. potpuno je hladan, a zrači nekakvom odbojnosti.
u školsko dvorište su ušetali ono troje. 'demon' se okrenuo i prostrijelio ih pogledom. oni su samo prošli pokraj njega i ušli unutra. djevojka smeđe kose je narušavala sklad tame onih dvoje. da, doista su čudan trio.
nakon njih je došlo onih prvih troje. dečko plave kose je mahnuo rukom 'demonu' i ovaj im je prišao.
- vidim da si došao, Gaara. – obratio mu se umjesto pozdrava.
- što si očekivao, Naruto? – upitao ga je ovaj hladnim glasom, na ničije iznenađenje ili čuđenje.
- bez prepirki vas dva. – rekla je Sakura grubo i krajem oka pogledala dečka crne kose koji je samo okrenuo glavu.
- idemo. – rekao je.
- tko si ti da mi zapovijedaš, Sasuke? – upitao ga je posprdno Gaara.
- jesam ja rekla dosta??? – povisila je ton Sakura.
- a ti? – sad je nju upitao Gaara.
- ovo je nepotrebno. – stao je Sasuke i pogledao Gaaru. – ne bismo se trebali prepirati. imaš pravo, ne trebam ti zapovijedati... ionako ćete doći. - okrenuo se i krenuo unutra, a za njim i ovo troje.
dečko ispod stabla ih je neko vrijeme promatrao kao da ih proučava. kad su nestali maknuo je pogled sa zgrade i zagledao se u pod. neko je vrijeme samo zurio u jednu točku.
- jesi li ti Triton? – čuo je ženski glas i podigao pogled. to je bila ona vrckava cura smeđe kose.
- da. – odgovorio je i ustao se, te došao do nje.
- ja sam Kaya. Kakashi je rekao da te pozovem. – okrenula se i on je pošao za njom. otvorila je vrata i ušli su u prostoriju. na jednoj strani su sjedili Gaara, Sasuke, Naruto i Sakura. dok su na drugoj sjedili dečko crno-smeđe kose i cura plave kose, te sad i Kaya koja je sjela do njih.
- ja sam Kakashi. – rekao je muškarac bijele kose i pomalo tupavog izgleda Tritonu. skoro mu je cijelo lice prekriveno crnim platnom.
- vjerujem da sam s tim upoznat. – odgovorio mu je ovaj.
- odaberi. – mahnuo je rukom prema jednoj skupini, pa prema drugoj. Triton je tupo zurio tren u jedne, pa u druge, pa u Kakashija.
- što to? –
- kojem klanu ćeš pripasti. –
- klanu? – sve mu je postajalo čudnije.
- trebala si mu to reći. – obratio se Kakashi Kayi koja se pomalo zacrvenila i klimnula glavom. – na jednoj strani imaš Naruta… - Naruto je podigao ruku. - …Sasukea… - Sasuke je podigao ruku. - …Sakuru… - Sakura je podignula ruku. - …i Gaaru. - Gaara se nije pomaknuo. – dok su ti na drugoj strani Kaya… - Kaya je podignula ruku. - …AX… - dečko je podigao ruku. - …i Aleera. – cura je samo pogledala Kakashija i napravila blagi naklon glavom.
- zašto su podijeljeni? – upitao je Triton opet.
- blago rečeno su neprijatelji. – nasmijao se Kakashi. – iako to nije ništa ozbiljno. –
- zašto su neprijatelji? –
- netko poput tebe to ne treba znati. – rekli su Gaara i Aleera u glas, te su jedno drugo prostrijelili pogledom.
- u redu. – rekao je Triton i slegnuo ramenima. pogledao je opet sve njih. Kaya i AX su ga motrili kao da očitavaju svaki njegov pokret dok Aleera nije obraćala preveliku pozornost pridošlom učeniku. s druge je strane samo uhvatio Gaarin pogled i trnci su ga prošli. bez imalo više razmišljanja pošao je na stranu AXa, Kaye i Aleere, te sjeo ispred njih.

***za to vrijeme ispred škole***

u dvorište je dotrčala zadihano cura smeđe kose i utrčala unutra.
- divno. prvi dan i odmah kasnim. – mrmljala si je u bradu prekoravajući samu sebe. jurnula je niz hodnike, a onda se vratila jer je promašila vrata. – kako sam glupa. prva vrata i ja ih promašim. – obrisala je znoj i namjestila robu. raspustila je kosu i dopustila da joj pada niz leđa. – valjda će steći dobar prvi dojam. – još je jednom popravila majicu i pokucala.
Kakashi je čuo kucanje i lijenim koracima se dovukao do vrata i odškrinuo ih.
- kasniš. – prekorio ju je.
- da, znam. – rekla je ona.
- nisam niti ja bolji. – rekao je tupo i opalio u smijeh. blijedo ga je pogledala. – uđi! – pustio ju je unutra i ušla je svjesna pogleda svih prisutnih kojih nije bilo toliko puno, a njoj se učinilo kao da ih je na tisuće i tisuće. – ovo je još jedna nova učenica! – rekao je Kakashi sav ozaren. – Andrea Maya! – predstavio ju je i mahnuo prema klanovima. – odaberi… nadam se da ti znaš zašto su to klanovi. –
- vjerujem da znam. – rekla je ona i vrata su se otvorila. svi su se pogledi usmjerili na vrata. unutra je ušao tip duge crne kose i crvenih očiju. pogledao ih je sve.
- Itachi! – viknuo je Sasuke i ustao se.
- i meni je drago što te vidim, brate. – odgovorio mu je ovaj kao da se zabavlja i odmahnuo rukom, ali blagim pokretom. Sasuke je počeo škrgutati zubima očito pun bijesa.
- što ti tu tražiš? – upitao ga je neobično grubo Kakashi. Andrea je odmjerila pridošlu figuru. svidio joj se, na neki uvrnuti način, ali joj se svidio.
- nisi čuo? – upitao ga je ovaj neuspješno glumeći nevjericu što mu je i bio cilj. – dodijeljen sam ti… kao i svi oni. – mahnuo je rukom prema svima.
- nemoguće. – rekao je ljutito Kakashi i još par riječi promrmljao sebi u bradu.
- sad bih trebao odabrati klan, zar ne? – upitao ga je ovaj očito se zabavljajući. AX ga je strijeljao pogledom kao da čeka trenutak kad bi ga mogao sasjeći.
- da. – na kraju je, najviše na svoje razočaranje, rekao Kakashi.
- odabirem… - pogledao je Naruta, pa Aleeru. – …ovaj klan. – krenuo je i sjeo pokraj Sasukea. – ipak želim što više upoznati bracu, zar ne? – prijezirno se nasmiješio na što je Sasuke ljutito sjeo gledajući u jednu točku ispred sebe kao da ju masakrira.
- onda ću ja onaj. – rekla je Andrea. – njih je 5, njih 4. – objasnila je i sjela pokraj Tritona.
- broj nema veze s jačinom. – rekao joj je Kakashi. – iako ovom izjavom ne simpatiziram niti jedan niti drugi klan niti određujem njihovu jačinu. -
- nema veze, ne mijenjam mišljenje. – odgovorila mu je.
- kako želiš. – odvratio je ovaj i onda se ozareno nasmijao. – 10 vas je! svaki krug je 10 sekunda kraći… - onda je stao i nakašljao se. – ovo me podsjeća na Najsl... KAKO BILO! natjecanje! turnir! pokazat ćete mi svoja umijeća!!! – pljesnuo je rukama i počeo pisati nešto na 10 papirića te 5 stavio u jedan šešir, a 5 u drugi i promiješao. kad je vidio da nikome ništa nije jasno puknuo se po glavi. – što ja svakom od vas sve moram posebno objašnjavati? –
- da, ipak to Vi objašnjavate. – odgovorila mu je Aleera na što su se svi prisutni nasmijali osim Gaare i Sasukea koji su izgledali kao da se nikad ne smiju [Gaara] i kao da se nikad više neće niti nasmijati [Sasuke].
- hvala, Aleera. – rekao joj je ovaj sarkastično na što je ona mahnula rukom što je značilo nema-na-čemu. opet se većina prisutnih osmjehnula. – NATAVIMO! to je natjecanje u kojem će se jedan član jednog klana boriti protiv jednog člana drugog klana. imat ćete vremena koliko vam je potrebno. počinjete sutra! danas ću izvući parove, a sutra ćete se boriti. možete se boriti koliko vam srce poželi… - onda je pogledao Itachija. - …ali ne i do smrti. razumjeli? – svi su klimnuli glavama. – u redu! počnimo! – opet je promiješao papiriće.
***1. klan***
- što je na papirićima? – upitao je Naruto.
- naša imena, nije očito? – odgovorio mu je Sasuke.
- tebe nitko ništa nije pitao. – siknuo je ovaj.
- dosta! – viknula je Sakura.
***2. klan***
- što mislite… tko će dobit Itachija? – upitala ih je sve Andrea očito u namjeri da što više sazna o tom čudnom čovjeku.
- nadajte se da ću to biti ja. – odgovorio je AX.
- ja se tome ne nadam. – odvratila je Aleera.
- sve bi vas ostale pobio. – usprotivio se ovaj.
- ali pravila kažu da ne smije ubijati. – rekao je Triton.
- za njega pravila ne vrijede. – odvratila je Kaya kao da se to podrazumijeva.
***Kakashi***
- prvi par! - nenadano je počeo Kakashi. - Naruto i… - Naruto se ustao i stao ispred svoga klana uzimajući broj 1. - …Triton. – dovršio je Kakashi na što se Triton ustao i uzeo broj 2.
***1. klan***
- što mislite? – upitao je Sasuke.
- Triton se čini dosta jak, – rekao je Gaara. – ali i u Narutu ima ona jačina koja se ne vidi izvana.
- u svakom od nas ima. – odgovorila je Sakura.
- istina. – odvratio joj je Itachi na što je dobio otrovan pogled od svog brata.
***2. klan***
- prognoza? – šapnula je Kaya na što im se Andrea okrenula.
- Triton. – odgovorila je Andrea.
- po čemu to misliš? nikad nisi vidjela niti jednog niti drugog kako se bore. mi smo vidjeli Naruta… dosta je dobar u borbi. sve ovisi kakav je Triton. – rekla je Aleera svoju prognozu.
- slažem se. – rekao je kratko AX.
- ja se iskreno nadam da će to biti Triton, ali… tko zna? – rekla je Kaya i slegnula ramenima.
***Kakashi***
- drugi par! - opet je počeo Kakashi nakon novog miješanja. – Sasuke i… - Sasuke se ustao i uzeo broj 3. - …Andrea. – rekao je Kakashi. Andrea se bojažljivo ustala.
- ej! - čula je Aleerin glas i okrenula se. - čuvaj se, on ti je jak. jači nego se čini. – Andrea je klimnula glavom i uzela broj 4.
- bar nije 6. – odahnula je.
***1. klan***
- mišljenje? – upitala je pomalo nesigurno Sakura ovu dvojicu.
- Sasuke. – odgovorio je Itachi.
- također to mislim, ali samo ako je cura ne mora značiti da nije jaka. – odgovorio je Gaara. – iako najvjerojatnije nije. – dovršio je na što ga je Sakura pogledala otrovnije nego Sasuke Itachija maloprije.
***2. klan***
- prognoza? – upitala je Kaya opet.
- ne bih znao. ne znamo niti nju kako se bori. – rekao je AX.
- ovog se puta ja slažem. – odvratila je Kaya.
- Sasuke… - rekla je Aleera. - …na njoj se vidi da mu još nije dorasla. mora dosta vježbati. –
***Kakashi***
- treći par! – rekao je onaj nakon novog miješanja. – Sakura i… - Sakura je uzela broj 5.
- ja… ja… ja… - tiho je mrmljala Kaya.
- …Kaya! –
- to! poljubit će pod i nagutat se prašine. – rekla je ova, te se ustala i uzela broj 6.
***1. klan***
- mišljenje? – nakon nekog vremena upitao je Itachi Gaaru.
- Kaya… ova mala se ne zna boriti. – odvratio je Gaara.
- slažem se. – posprdno je rekao Itachi.
***2. klan***
- prognoza? – sad je pitao AX.
- Kaya. Sakura je nesposobna. – rekla je Aleera.
- baš se danas nešto slažemo! – odvratio je AX i pljesnuo rukama.
***Kakashi***
- četvrti par! – čulo se nakon novog miješanja. – Gaara i… - Gaara je došao i uzeo broj 7. - …Aleera! – Aleera je pogledala AXa. gorko se osmjehnula, ustala i uzela broj 8.
- peti par je očit! Itachi i… - Itachi je uzeo broj 9. – AX! – AX je uzeo broj 10.
- čuvaj se! – šapnula je Aleera AXu.
- i ti! – odvratio joj je ovaj.
- a sad! vidimo se sutra znate već gdje u znate već koliko sati! –
- ne, ne znamo. – odgovorili su Naruto, Sakura i Kaya u glas.
- nisam rekao? –
- NE!!! – viknuli su svi.
- u Areni u 6. – odgovorio je. – i… - pogledao je Andreu. – …tko zakasni diskvalificiran je. – mahnuo je rukom u znak da sad mogu ići.

Post je objavljen 02.06.2008. u 07:01 sati.