Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nksolingrada

Marketing

SOLINOV UCINAK U OVOJ SEZONI

Od prošlosezonske pete pozicije Solinjani su se ove sezone borili za očuvanje drugoligaškog statusa do posljednjeg ligaškog kola, a sezonu su završili na dvanaestom mjestu prvenstvene ljestvice. Igrači Solina se nalaze na visokom petom mjestu efikasnosti, a nisu slavili na posljednjih trinaest gostovanja.

30 10 7 13 46:48 37

Na stadionu uz Jadro Solinjani su ubilježili osam pobjeda, dok su tek četri kluba napustili Solin sa sva tri boda. Najveća pobjeda ostvarena je krajem rujna protiv Segeste sa visokih 7-1, a obrana je prosječno primala 1,2 golova po utakmici. Na 40% domaćih utakmica Solinjani nisu primili gol, a na 60% utakmica su postigli više od jednog pogotka.

Gostujuće utakmice Solinjani su otvorili pobjedama u Starim Perkovcima i Vukovaru, a u preostalih trinaest gostovanja nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Najteži porazi su ostvareni na gostovanjima u Sesvetama i Trogiru rezultatom 4-0, a obrana je prosječno primala čak dva pogotka po utakmici. Na 33% gostovanja Solinjani nisu postigli pogodak, a na četri utakmice su postigli više od jednog pogotka.

U odnosu na prethodnu sezonu ostvareno je 38% manje gostujućih bodova, te 27% manje domaćih bodova. U strijelce se upisalo 50% igrača, a najmanji broj nastupa (2) upisao je junior Marino Tudor, te Jozo Vukadin.

Tokom zimskog prijelaznog roka klub uz Jadro su napustili Vušković, Katić, Karabatić, Jurjević, Tolj, te Vukadin dok su u Solin stigli Pletikosić, Čubrilo i Baturina.

Lista strijelaca:
6 - Fuštar, Ljuta
5 - Juričić, Marinović
4 - Čubrilo, Predojević
3 - Glavina, Vušković

Igrači sa najvećim brojem nastupa:
29 - Juričić
28 - Marinović
27 - Višić
25 - Čerina

Prosječan broj golova po utakmici:
0,35 - Fuštar
0,24 - Ljuta
0,17 - Marinović, Predojević, Juričić

Ukupan broj igrača koji su nastupili u sezoni 2007-08: 30

Post je objavljen 01.06.2008. u 17:14 sati.