Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sistericeee666

Marketing

eeee ljudi!!wave
kod mene nema niceg novog.cry
ama bas niceg headbangpuknucu
posto moje seke opet nema pa ja opet moram pisat post pisacu vam o ČOKOLADI njamifino
ja mislim da svi mi volimo cokoladu pogotovo janaughtynut

BiljkaKakao prah iz kojeg nastaje čokolada radi se od sjemenki drveta Theobroma cacao. To je zimzeleno drvo, s crvenkastim i žutim cvjetovima. Plodove počinje donositi otprililike nakon 3 godine. Beru se mahune, koje se otvaraju uz pomoću drvenih čekića i vade se plodovi. Oni se naslažu na listove banane, i ostavljaju da fermentiraju 5-6 dana. Mijenja im se boja, od purpurno crvene do tamno smeđe.e to gusta tekućina bogata okusa, a radili su je tako što bi kuhali i mljeli plodove kakaa i nakon toga tu smjesu u vodi miješali sa sojom, vanilijom i čilijem. Bila je dostupna samo odabranima i smatrala se hranom bogova.
Postoje dvije osnovne vrste kakaa: criollo i forastero. Criollo je kvalitetniji. Naravno, manje od 15% svjetske proizvodnje čokolade nastaje iz te vrste. Forastero je kakao nešto niže kvalitete i od njega se radi većina čokolade u svijetu. Danas je smatraju luksuznom namirnicom koja se ne bi smjela jesti previše, po mogućnosti što manje, kako ne bi doprinijela debljini, aknama ili migrenama.

Često nas nejede čokoladu zbog:pristeva,debljine,npr kao ja smijehal kad je vidim nemogu joj odoleti belj
al koje voli nek samo izvoli
beljsmijehsmijehnjamifino

pozz svima koji su mi komaliwavemah
evo vam par slikica
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



uh al bi to sve mogla pojesti finosmijeh

Post je objavljen 31.05.2008. u 12:36 sati.