Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

EDUKACIJE DJECE U PODRUČJU ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

GOSPIĆ

9.05.2008. godine održano je u dvorani kina Korzo u Gospiću predavanje za djecu nižih razreda Osnovne škole dr. Jure Turić iz Gospića sa temom "Edukacija djece u području zaštite i spašavanja".

U Gospićkom kinu Korzo za učenike nižih razreda Osnovne škole dr. Jure Turić u Gospiću održano je predavanje, gdje su djelatnici PUZS Gospić u suradnji s PU Ličko-senjskom, Vatrogasnom zajednicom županije Ličko senjske, JVP Gospić, Domom zdravlja Gospić, HGSS stanicom Gospić, te Crvenim križom Ličko - senjske županije održali su nastavni sat sa temom „Edukacija djece u području zaštite i spašavanja“.

Obzirom na tehničko-tehnološki razvoj, vremenske i druge neprilike koje znatno povećavaju mogućnost da se djeca predškolskog i školskog uzrasta kao najosjetljiviji dio populacije, nađu u situaciji da su prinuđena pomoći sebi ili osobama oko sebe, edukacija djece u području zaštite i spašavanja sve više postaje obveza ne samo sustava redovnog odgoja nego i obveza drugih tijela državne uprave.

Na nastavnom satu voditelj OKC PU Ličko-senjske Nenad Vitanovski upoznao je djecu s brojem 92 i zadaćama policije u svakodnevnom radu.O značaju i ulozi vatrogastva i broja 93 učenike je upoznao zapovjednik JVP Gospić g. Mile Asić, te je upoznao djecu sa postupcima u slučaju požara u objektu i požara na otvorenom prostoru. detaljnije.....DUZS

Post je objavljen 30.05.2008. u 21:56 sati.