Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ilovemysweetheart

Marketing

Cuvar lijepih vremena

Dan sam provela u nostalgicnom raspolozenju,citajuci svoje stare price,pjesme i sastave.Neki su me uistinu nasmijali i na trenutak oraspolozili,dok su me drugi rastuzila.Smijala sam se jer u svakoj recenici moze ocitati naivnost,neznanje i,naposlijetku – ciste gluposti.Cmizdrila sam zbog stvari koje danas dozivljavam kao nesto sto je uobicajeno i sto se,naprosto mora dogoditi.Prije ili kasnije.Takodjer sam shvatila da sve ono sto se tad dogadjalo,sto me rastuzilo DANAS nije ni upola onog sto me moze dokrajciti.Primijetim da sam ojacala.I,duboko se nadam da cu se i ovome zbog cega danas tonem nize,smijati iduce godine kao sto se smijem onom sto se dogodilo prethodne.No,to dijete nije nestalo.I dalje je u meni.Tu i tamo se nakratko pojavi kada se jave uspomene i sjecanja.No,najvaznije je da sam shvatila da zivot nije zivot ako nam ne pruzi teske udarce i ako ih mi ne uzvratimo.Mozda sva iskustva stecena prethodnih godinu dana i nisu najljepsa ali su me ojacala i ucinila osobom kakvom danas jesam.Shvatila sam sto uistinu zelim i za sto se trebam boriti.Ojacala sam kao osoba,postala sam mnogo zrelija i,iako zvuci zaista sebicno,ponosna sam na sebe.Da,da : )
Ponosna sam na ono sto sam uspjela prebroditi.Ponosna sam na to kako sam se borila za sebe i svoje snove : )
Zivot slomi svakog u jednom jedinom trenutku ali nije me slomio.I na to sam ponosna : )
Pocinjem pretjerivati,zar ne ? : )
Na svaki trenutak u mome zivotu u kome sam iskazala hrabrost, dolazi trenutak u kome sam o necemu cutala iz straha. Ma koliko sam voljela sebe, toliko sam puta dozvolila drugima da se prema meni neprijatno ponasaju. Ma koliko jasnoce i vizije da imam, toliko sam imala i trenutaka u kojima sam, u nadi da cu izbjeci konflikt i gubitak, zatvrala oci pred istinom. Mada sam se uvijek borila da mi srce bude otvoreno, priznajem da sam se i sama povremeno iskljucivala od stvarnosti.. Ne zadugo, ali dovoljno dugo da kasnije zazalim nad svakim satom provedenim u gustoj magli zrtvovanja i samoobrane.
The end : )
P.S.Najdrazi moji,s obzirom da se duze vrijeme intenzivno bavim pisanjem,odlucila sam jednu pricu koju sam nedavno napisala,objaviti u iducem postu.I,hvala Vam na komentarima vezanim za prethodni post.
Take care of yourself & be happy : )
Bye,bye ! Kiss & Hug...

Post je objavljen 30.05.2008. u 18:57 sati.