Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GRAĐEVINSKI KRAN SRUŠIO SE NA MANHATTANU

NEW YORK

Građevinski kran srušio se u petak na Manhattanu, u New Yorku, na obližnju stambenu zgradu s 23 kata, pri čemu su poginule dvije osobe, a četiri su ozlijeđene, od kojih dvije teško, izvijestile su američke TV-mreže.

U nesreći je poginuo kranist koji je bio u kabini kada se kran srušio na zgradu, a zatim pao na ulicu, objavila je gradska vatrogasna služba.Druga žrtva izvučena je iz stana na vrhu oštećene zgrade. Vatrogasci su izvukli najmanje dvije ozlijeđene osobe ispod ostatka krana i zidova teško oštećene zgrade. Ravni krov na zgradi od udara se urušio, a vatrogasci raščišćavaju ruševine i tragaju za stradalima. Nesreća se dogodila tijekom jutarnje gužve na križanju Prve avenije i 91. ulice, u četvrti Upper East Sideu. VIDEO

Američke televizije prenose snimke iz helikoptera koji kruže nad mjestom nesreće. Slična nesreća dogodila se 15. ožujka tri kilometra južnije, kada je sedam osoba poginulo na gradilištu zgrade visoke 46 katova.Kran se tada srušio zato što je na njemu puknula čelična potpora pri pokušaju da mu se poveća visina. Pri padu je uništio jednu četverokatnicu i oštetio nekoliko drugih zgrada.Gradski inspektor za kranove tada je dao ostavku pod optužbom za izdavanje lažnih dozvola i krivotvorenje poslovne dokumentacije. U travnju je ostavku dao i newyorški gradski povjernik za građevinarstvo zbog sve većeg broja građevinskih nesreća sa smrtnim slučajevima.

Gradonačelnik Michael Bloomberg je rekao da je ovo sada već "neprihvatljiva"situacija jer je to druga nesreća pada dizalica u 2 i po mjeseca i da će tražiti da se to detaljno istraži a evebtualni krivci kazne.
- "Zvuk je bio kao udar groma. Zatim se osjetio kao potres", rekao je Petar Barba, koji živi na sedmom katu oštećene zgrade a koja se nalazi preko ulice. Kako bilo da bilo Bloomberg je odlučio ovakovim situacijama stati na kraj pohvalivši još jednom požrtvovnost vatrogasaca i spasioca. the new york times

Post je objavljen 30.05.2008. u 17:23 sati.