Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

45 lines i u godišnjem izvještaju Amnesty Internationala


In October, Željko Peratović, a freelance journalist who had reported extensively on war crimes in Croatia, was detained on suspicion of having revealed state secrets on his internet blog, reportedly in connection with information he published on alleged war crimes committed in the Gospić area. He was released on the following day after having been questioned by police.


Amnesty International Report 2008, The state of the world's human rights, Croatia
S Irene Zubaida Khan, glavnom tajnicom AI-a razgovarao sam pola sata u zagrebačkom hotelu Dubrovnik u travnju ove godine. Pred vratima su nestrpljivo čekali kolegice novinarke i novinari koji su ju htjeli intervjuirati. Dok su se oni pitali tko to ima privilegiju sam toliko dugo "intervjuirati" Irene (Denis Kuljiš i Gordan Malić su bili u šoku ušavši u njen zakupljeni ured zatekavši mene tako da su samo samo smeteno gledali u pod), glavna tajnica je intervjuirala mene, pa me između ostaloga pitala što da poruči čelnicima EU, s kojima se uskoro trebala sastati, o odnosu medija i pravosuđa po pitanju procesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj. Dobila je oštar odgovor i uvjeren sam da ga je prenijela onako kako ga je čula i razumjela. A da su mediji postali tek puki servis pravosuđa, a ne više oni koji će podsticati na procesuiranje ratnih zločina (kao dijelom devedesetih) i nadgledati radi li se to pošteno (kao početkom dvijetisućitih) dokazuju i šture informacije o boravku glavne tajnice AI-a u Hrvatskoj, gotovo prešućen njen sastanak s čelnicima EU po pitanju Hrvatske te rijetke vijesti o godišnjem izvještaju AI-a.

I tisućiti put ću ponoviti: Za Tuđmana je bilo bolje!
Uostalom, Levara su ubili nakon Tuđmanove smrti da se do dana današnjeg istraga o tom atentatu, zbog osptrukcije DORH-a i SOA-e, a poduprto tko zna iz kojih političkih centara, nije pomakla s mrtve točke.
Tek su u smrtnoj opasnosti svi oni koji nešto znaju o tome: tko je, kako i zašto ubio Levara, a što država ne bi željela da se ikad sazna.
Post je objavljen 29.05.2008. u 14:03 sati.