Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Umak od vanilije

Image and video hosting by TinyPic


6 žlica mlijeka
1 žlica šećera
2 žumanjka
1 i pol čajna žlica gustina
1 vanilin šećer
pola mahune vamilije
250 ml mlijeka


6 žlica mlijeka pomiješajte s obje vrste šećera, žumanjcima, sadržajem pola mahune vanilije i gustinom.
Zakuhajte 250 ml mlijeka pa dodajte pripremljenu smjesu.
Miješajući pjenjačom, kuhajte na laganoj vatri da zakuha. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi, povremeno promiješajte.
Umak servirajte dobro rashlađen.


Dok je umak vruć, potpuno je tekuć. Kad se ohladi, ne stvrdne se kao ohlađeni puding, nego se lagano zgusne. Konzistencija hladnog umaka slična je konzistenciji skuhanog pudinga dok je još vruć (gusto-kremast).

Dok se umak hladi, na površini se stvara kožica kao i na pudingu. Bilo bi ga dobro promiješati dok se hladi. Iako ja to ne radim – budući da umak nije čvrst kad se ohladi, pjenjačom ga energično promiješam da se ta kožica «raspadne».




Post je objavljen 29.05.2008. u 09:22 sati.