Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

ĐURĐEVAC - NESLANE MALOLJETNIČKE TELEFONSKE 'ŠALE'

KOPRIVNICA

Policijska uprava Koprivničko-križevačka zabilježila je u posljednjih 10-ak dana na području Đurđevca dvije lažne telefonske dojave koje su maloljetnici uputili Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada i policiji. Glasnogovornik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Dražen Laljek je kazao da je prvi lažni poziv, točnije prijetnju, 18. svibnja dobila zadarska policija, a uputio ju je đurđevački maloljetnik star 16 godina.

- On je uporabom mobilnog telefonskog uređaja na hitni telefonski broj 92 iznio lažnu dojavu prijetećeg sadržaja, riječima 'doći ću na portu i baciti bombu'.

Druga lažna dojava zabilježena je jučer par minuta prije 15 sati, a uputilo ju je đurđevačkim profesionalnim vatrogascima 13-ogodišnje dijete, kazao je Laljek i dodao da je u oba slučaja motiv slanja lažnih poziva bila neozbiljnost počinitelja.

- 13-ogodišnje dijete je lažno dojavilo na hitni poziv vatrogasnoj službi u Đurđevcu o požaru na jednoj kući u Đurđevcu. Nije utvrđen motiv osim dječja neodgovorna igra, a u prvom slučaju također nije utvrđen nikakav poseban motiv, već jednostavno želja maloljetnika da uznemiri policijsku službu.

Laljek je izdvojio da su maloljetnici namjerno lažno informirali službe koje osiguravaju red i pomoć i time počinili kazneno djelo iz članka 322. Kaznenog zakona 'Širenje lažnih i uznemirujućih glasina'. Kazna predviđena za taj prekršaj je zatvor od tri mjeseca do tri godine, no spomenuti dvojac neće iza rešetaka jer su maloljetnici. Prekršaji ipak neće proći bez posljedica, najavio je Laljek, jer će se s njihovim roditeljima pozabaviti Socijalna služba. Radio Koprivnica

Post je objavljen 28.05.2008. u 22:40 sati.