Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR KOD JADRTOVCA GASE DVA KANADERA

ŠIBENIK
Piše: Ante Pancirov

Nekoliko požara buknulo je od jutros na širem području Šibenika, trenutačno uvjerljivo najvrućeg grada u zemlji gdje je već oko devet sati ujutro temperatura prešla paklenih 30 stupnjeva Celzijevih. U ovom trenutku najgore je na području Jadrtovca gdje na oko pet kilometara od Šibenika gori borova šuma koju uz pedesetak profesionalnih vatrogasaca i dobrovoljaca s dvadesetak vatrogasnih vozila gase i dva kanadera te jedan helikopter. Opožaren je kilometar šume široke između 300 i 400 metara. Gasiteljima sve više problema zadaje jako jugo koje puše sve jače. Požar je planuo nešto iza 10.30 sati, a profesionalcima JVP Šibenik pomaže većina DVD-a od Zatona do Rogoznice.

Nešto prije 11 sati planulo je i na području Rasline i Zatona. Taj je požar u međuvremenu oko 13 sati lokaliziran, a gasili su ga šibenski profesionalci te dobrovoljci iz Zatona, Vodica, Rasline i Tisna s ukupno sedam vozila. Požar su navodno izazvali radnici šibenske Šumarije i lokalnog DVD-a jer su prilikom krčenja šume zapalili granje i ostavili ga bez nadzora. S vatrenom stihijom koja je u oba požara zahvatila borovu šumu bori se pedesetak vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i DVD-i s područja Županije.

Oko 14.35 stigla je dojava o vatri u garaži poduzeća Autotransport u šibenskom predgrađu Ražine gdje je odmah upućeno jedno vozilo s pet profesionalaca iz JVP Šibenik. Gorjele su olupine sprešanih automobila koje su ubrzo ugašene. VIDEO

Osim vatrogasaca, pune ruke posla imaju od jutros i službe šibenske hitne pomoći zbog stalnih poziva uglavnom starijih i onemoćalih osoba, ali i drugih koji imaju problema zbog toplotnog udara na ove godine dosad rekordno vrući, pravi ljetni dan u Šibeniku.

Liječnici preporučaju - puno piti i držati se hlada! Ovakve vrućine zadržat će se još sigurno dan, dva, nakon čega prognostičari najavljuju radikalno zahlađenje s temperaturnom razlikom i do 10 stupnjeva Celzijevih u jednom danu što će sigurno izazvati nove zdravstvene probleme mnogima. Glas Dalmacije

Post je objavljen 28.05.2008. u 16:26 sati.