Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

RONČEVIĆ BI UNAJMIO HRVATSKE KANADERE?!

ZAGREB

Da predsjednik Mesić prije par dana nije zaustavio unajmljivanje kanadera iz Italije, Hrvatska bi, ironično, unajmila upravo svoja dva stara 'zakrpana' aviona.Stjepan Mesić reagirao je nakon spoznaje da su Hrvatsku od mogućih ovoljetnih požara trebala braniti dva stara aviona poput onih koje je Zagreb dao pod račun tvrtki Bombardier za nabavku dvaju novih kanadera.

VISOKA RENTA
Najamnina hrvatskih bivših kanadera koštala bi kao i kupnja jednog novog kanadera!Iz izvora bliskih vojnopolitičkom vrhu, Slobodna Dalmacija je saznala detalje tijeka te operacije, koja je samo još jedan slučaj netransparentnog trošenja novca hrvatskih poreznih obveznika.Još je zanimljivije da je i ovaj slučaj povezan s bivšim ministrom obrane Berislavom Rončevićem, kojega je Mesić u više navrata javno prozivao zbog nevjerodostojne nabavke kamiona za potrebe Hrvatske vojske.

Prema izvorima Slobodne, krajem 2007. godine ministar obrane Berislav Rončević potpisao je s tvrtkom Bombardier ugovor o kupnji dvaju novih protupožarnih aviona kanadera čija je isporuka najavljena do ljetne sezone 2008. godine.Ugovoreno je da će Bombardier od Hrvatske uzeti dva stara aviona i za njihovu vrijednost umanjiti iznos računa dvaju novih kanadera, a ono što je malo čudno je stavka ugovora kojom se Hrvatska obvezala da će u slučaju kašnjenja isporuke novih kanadera od talijanske tvrtke, koja je partner Bombardiera, uzeti u najam dva protupožarna aviona s posadama!

Od sugovornika bliskih Pantovčaku smatra se da na Mesićeva upozorenja i sprečavanja korupcije u javnoj nabavi nema uvijek odgovarajuće reakcije nadležnih državnih službi i tijela.U tom se kontekstu najnoviji događaji povezuju i s generalom Vladimirom Zagorcem. Tvrdi se da dok on u Austriji čeka izručenje Hrvatskoj, njegov najbliži suradnik brigadir Zdravko Pavelić i dalje vodi Upravu za nabavu, piše Slobodna Dalmacija. NET

Post je objavljen 28.05.2008. u 16:13 sati.