Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mywayfoos

Marketing

Prijedlog Hrvatske Lige u stolnom nogometu - by fest

Priča se (iako nijednom informacijom nije potvrđeno) da je 7.6 turnir Ožujskog - valjda finalni - na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Dosadašnje pobjednike koje znam još nitko nikako nije obavijestio...pa mi je ovo prilično glupo. Uglavnom - istovremeno bi trebao bit turnir u Fortuni, pa na ovaj način pitam tj. potičem ljude da čim prije jave dal dolaze.


Da konačno napravimo neke korake naprijed evo sažetak "našeg" tj. fest-ovog prijedloga Lige:

Općenito - Teži se najpoštenijem vrednovanju uspjeha kroz cijelu godinu (sezonu), s posebnim naglaskom na neke elemente: konstantnost dobre igre i aktivnost tj. dolazak na gostovanja.
• U Ligi bi sudjelovalo 6 klubova tj. broj onih stvorenih do jeseni (Fest, Sten, Rijeka, Zgfoos, Jaska, Game). Ovo ljeto se najvjerojatnije stvara Savez, ali Liga počinje u svakom slučaju (čak I u nepostojanju Saveza)
• Klubovi daju ponude za domaćinstvo održavanja turnira Lige – ako postoji odlučuje Savez, ako ne postoji odlučuju ankete ili će se birati prije neko Privremeno izvršno tijelo
• Izgled Lige je kombinacija CRVENIH I ZLATNIH turnira koji završavaju KUP turnirom I FINALNIM turnirom.
• Svaki turnir ima svoj pridjev zbog načina na koji je organiziran I njegovim karakteristikama

CRVENI turnir – tokom sezone organizirano je 5 takvih turnira (najbolje po 1 u matičnom mjestu svakog kluba, no u slučaju Zagreba moguće 2kluba=1turnir)
Da bi turnir mogao nositi atribut CRVENI potrebni su biti ispunjeni neki zahtjevi:
Grad, mjesec I približan datum održavanja definiran je prije početka Lige
Minimalno 3 stola, točan datum barem 3tjedna prije
minimalno 16 parova, obavezni pehari (unificirani)
Obavezno održavanje turnira parova
Karakteristike:
Turnir parova = Bodovanje X,(ako se organizira) Turnir pojedinaca = bodovanje Y
Open turniri tj. dozvoljeno natjecanje svima
Dozvoljeni I ostali dodatni turniri (npr. Pojedninačno)

ZLATNI turnir – tokom sezone moguće je organizirati 5-6, pa čak i više takvih turnira,u ovisnosti klubova (Po klubu mogućnost organiziranja 1 ili 2 zlatna turnira)
Zahtjevi:
Obavijest o gradu I točnom datumu barem 3tjedna prije
Minimalno 2 stola, minimalno 10 parova
Karakteristike:
Turnir parova = Bodovanje Y, Turnir pojedinaca = bodovanje Z
O načinu natjecanja odlučuje organizator, ono može biti (I potiče se): turnir izvučenih parova, turnir pojedinaca, turnir team-ova, po teamovima sa slovencima…
Open turnir

KUP TURNIR - Zasebna ljestvica sa zasebnim bodovanjem klubova! Što se tiče vremenskog zahtjeva turnir ima karakteristike crvenog turnira, no na turniru nastupaju klubovi sa svojim TEAM-ovima koji predstavljaju njegove boje. U teamu se nalazi 6 natjecatelja ( U slučaju povrede ili nemogućnosti nastupa igrača team ima opciju zamjene) Svi igrači koji zastupaju klub MORAJU biti registrirani u tom klubu.
Sam način natjecanja još nije definiran jer još nije poznat ni točan broj klubova koji bi nastupali, no samo jedan klub nosi naslov Pobjednika Kupa I Pehar Kupa.

FINALNI turnir – Tokom cijele sezone stvara se baza igrača koji su nastupali po crvenim I zlatnim turnirima I prije svakog turnira izlazi I objavljuje se ažurirana lista pojedinaca I njihovim bodovima. Na finalni turnir se bira najboljih 16 Hrvatskih parova po principu da najboljih 16 sa liste biraju svoje partnere, pa se s obzirom na njihov odabir ta granica spušta dok se ne popuni 16 parova.
Sam turnir je definiran tako da se igra kroz 4 skupine na način da su u skupine poredani(najvjerojatnije):
Skupina I: 1 + 8 + 9 + 16
Skupina II: 2 + 7 + 10 + 15
Skupina III: 3 + 6 + 11 + 14
Skupina IV: 4 + 5 + 12 + 13
Taj raspored je takav zato da se nagradi one koji su više na ljestvici “lakšim” putem kroz skupine. I i IV, te II i III skupina se susreću u četvrtfinalnim susretima.


BODOVANJE:
• Princip bodovanja je takav da se registracijom tj. prijavom na turnir dobiva automatski određen broj bodova. Napredovanjem kroz skupine ili knockout fazu ekipe sakupljaju ostale bodove čiji zbroj osvajanjem turnira može narasti do 100 / 30 / 15
• Kad se igraju skupine vrši se unutarnje rangiranje (po vrijednosti gleda se: pobjede, međusobni susret, setovi, gol razlika, dani golovi)
Image Hosted by ImageShack.us


VAŽNO:
#1 Vrijeme je da podignemo stvari naslijedeću razinu. Ovdje bi zamolio predstavnike klubova - i onih registriranih (Sten, Zgfoos, Rijeka, Fest), onih tek u nastajanju(Jaska, Game), ali i bilokoga drugoga - da se izjasne u ime kluba da li će pristupiti stvaranju zajedničkog Saveza. Ovo je bitno jer moramo dati napraviti neke okvire za ono što nam je najvažnije - Ligu koja počinje jesenas. Isto tako možete komentirati ovaj gore navedeni prijedlog, dati neki svoj itd.

#2 Dodana nova anketa - s pitanjima dizajniranima malo općenitije, tj. ovo nije formalno nego samo da se ispita većina...

#3 Najave još uvijek stoje: Fortuna-Čakovec(7.06.08) i Maribor-državno prvenstvo(14.06.08)


Post je objavljen 28.05.2008. u 13:57 sati.