Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Nekompetentni i nesposobni, dio 2.

U ponedjeljak smo krenuli s kratkim presjekom osobnih karti nekih od najistaknutijih HDZ-ovih ministara i analizom njihovih dosadašnjih „uspjeha“ koji su posljedica njihove kompetencije.

Slijedeća kompetentna osoba koju valja spomenuti kao prvu među jednakima po kompetenciji je svakako Ministrica pravosuđa, Ana Lovrin. Zahvaljujući zakonima koji su donošeni po principu „vidjet ćemo koliko smo dobro pogodili zakon“ zatvori su nam postali toliko pretrpani da su po zatvorima počele organizirane pobune. Kao jedan od katastrofalnih zakona koji je odgovoran za pretrpane zatvore upravo je zakon Ane Lovrin o zlouporabi opojnih droga u kojemu se više uopće ne razlikuje jedan joint od kile kokaina, a zatvorske kazne toliko su drakonske da suci više nemaju alternativu nego sve uhvaćene po makar i s jednim jointom, trpati u i onako već pretrpane zatvore. Ta ista Ana Lovrin prozvana je od EU komisije zbog spore reforme pravosuđa (zar se uopće i kreće?) koja se navodi kao jednim od glavnih problema u približavanju Hrvatske EU.

Ovdje valja svakako spomenuti i Damira Polančeca, čovjeka koji pri donošenju odluka koje odlučuju o sudbini stotina radnika postane „malo dekoncentriran“ pa zbog toga, kao Predsjednik Upravnog odbora HFP-a „zabunom“ odluči prodati KIM nekoj firmi koja veze nema s prehrambenom industrijom. Kad se frka digla, „ozbiljan kupac“ KIM-a odjednom se predomišlja i odustaje od kupnje. Polančec je tih dana tvrdio da se KIM mora prodati ili ga više neće biti. Prošli su mjeseci, a KIM je i dalje egzistirao i tako dogurao sve do nedavno kada je konačno prodan, nadamo se u dobre ruke. Taj isti Damir Polančec danas je ponovo u središtu zbivanja nakon što je s mjesta Predsjednika uprave Podravke smijenio Darka Marinca. Iako je svima jasno da se radi o čistom političkom pritisku, Polančec je do kraja ostao braniti svoj stav da se tu ne radi o nikakvoj smjeni, već skoro pa unaprjeđenju Marinca, koji je sad prešao u nadzorni odbor. Kakvo je to unaprjeđenje, možda najbolje ilustrira kako je i Vukelić svojevremeno bio predsjednik NO-a pa su ga jadnog obmanuli i pred nosom mu nestalo 6 milijuna dolara.

Sjeća li se još itko izjava Sanadera i Polančeca po izbijanju afere „Maestro“? Ukoliko ste zaboravili, obojica su jednoglasno izjavljivali kako HFP-a više neće biti jer će biti ukinut… restrukturiran… pretvoren u agencije… i tko zna čega se još nisu sve sjetili… i od svega jedno veliko ništa! HFP i dalje radi kako je do sada radio, kao da se „Maestro“ nije ni dogodio. Vjerojatno zato što su u HDZ-u kompetentni pa znaju kako to izvesti.

Idemo dalje…

Post je objavljen 28.05.2008. u 08:50 sati.