Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Predsjednik Mesić uputio čestitku pripadnicima Oružanih snaga u povodu njihova dana

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Dana Oružanih snaga časnicima, dočasnicima, vojnicima, službenicima i namještenicima te čestitao svim pripadnicima Hrvatske kopnene vojske i dan njihove grane, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.

"U vrijeme kada ispunjavamo posljednje pretpostavke za prijem u punopravno članstvo Sjevernoatlantskog Saveza, s punim zadovoljstvom i s punim pravom mogu istaknuti da su Oružane snage Republike Hrvatske svoje mjesto među najuspješnijim i najmodernijim vojskama svijeta već odavno zaslužile. Najveću ulogu i najveći teret dostizanja zahtijevanih standarda podnijeli ste upravo vi - pripadnici Oružanih snaga RH koji danas, kao i svi oni koji su u proteklih 17 godina stvarali Hrvatsku vojsku - zaslužujete iskrene čestitke", istaknuo je u čestitki predsjednik Mesić.

Naglasio je da "samo dobro organizirana i uvježbana vojska može istovremeno uspješno sudjelovati u mnogobrojnim misijama Ujedinjenih naroda, misiji ISAF u Afganistanu, na mnogim međunarodnim vojnim vježbama, te ujedno izvršavati redovite zadaće očuvanja suvereniteta Republike Hrvatske, obuke, školovanja i usavršavanja svojih pripadnika. Znatnim smanjenjem snaga povećale su se i Vaše obveze i zadaće, no pokazali ste da ste spremni za sve izazove koje donose globalna svjetska kretanja", ocijenio je predsjednik Mesić.

"Završetkom procesa modernizacije i opremanja Oružanih snaga u svojim ćete rukama imati najsuvremenije oružane sustave, vjerujem da je to i poticaj mladim naraštajima hrvatskih vojnika da taj zahtjevan i nadasve častan poziv odaberu kao svoju budućnost. Obveza je države da vam omogući sigurne i dostojne plaće, radne uvjete te pravedan sustav nagrađivanja i promicanja. Od vas očekujem profesionalno izvršavanje zadaća, praćenje suvremenih trendova, usavršavanje i samoprijegor - odlike koje su vas resile svih proteklih godina, poručio je u čestitki pripadnicima Oružanih snaga predsjednik Mesić.

Promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima Oružanih snaga predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Stjepan Mesić uputio je posebne čestitke, a svima njima ispunjenje profesionalnih težnji, stoji u priopćenju iz Predsjednikova ureda.

Post je objavljen 27.05.2008. u 12:22 sati.