Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Nekompetentni i nesposobni, dio 1.

Ono čega smo se pribojavali, dešava se… HDZ-ova Vlada pod vodstvom Ive Sanadera ide dalje, baš onako kako su išli i do sada; nestručno i nekompetentno. Događaji koji su e dogodili proteklih mjeseci potvrđuju tu konstataciju. Ovog puta stvari su još gore jer sad osim HDZ-a, svoj obol ovoj tragediji daju i koalicijski partneri HSS, HSLS i nacionalne manjine koje samo šutke promatraju.

Prvo mjesto nekompetentnih suvereno je zauzela Ministrica Marina Matulović – Dropulić pod čijim je ministrovanjem izvedena nakaradna i po ljudske živote opasna sanacija azbesta iz tvornice Salonit u Vranjicu. „Sanacija“ je izvedena tako traljavo i nestručno da su njome ugrozili desetke tisuća ljudi koji žive na području Vranjica, Mravinačke kave, ali i na trasi između tih dviju lokacija. Pored Marine Matulović - Dropulić kao odgovorne za ovaj zločin valja spomenuti i direktora Fonda za zaštitu okoliša Vinka Mladinea koji je direktno odgovoran za samu sanaciju.

Drugi na listi „kompetentnih“ našao se opet naš dobro poznati provjereni kadar Branko Vukelić. Njegova „blistava“ karijera Ministra gospodarstva obilježena je potpisivanjem koruptivnog ugovora između karlovačkog HDZ-a i HSU-a kojime je bilo ugovoreno da će HSU za podršku lokalnom HDZ-u dobivati 20.000 kuna iz gradskog proračuna, te aferom Brodosplit gdje su ga „obmanuli“ dok je nadzirao rad Brodosplita, da su štetni ugovori za Brodosplit u stvari dobri. Iako su se iz HDZ-a kleli da je Vukelić dobro odradio svoj posao na kraju su ga maknuli iz tog istog nadzornog odbora.

Kao nagrada za Vukelićev „uspješan“ rad, HDZ ga nakon pobjede na izborima 2007. postavlja za Ministra obrane. Nije trebalo dugo čekati pa da svjetlo dana ugledaju nove „maestralne“ odluke i to, gle čuda, baš iz Ministarstva obrane koje je htjelo za ovu godinu unajmiti nekakve zastarjele talijanske Kanadere (koje smo im btw. mi prodali) s talijanskim pilotima koje bi Hrvatska plaćala 10× više nego naše pilote. Radi se o ugovoru kojeg je potpisao Vukelićev prethodnik, također jedan uspješan i kompetentan Snaderov čovjek od povjerenja, Berislav Rončević. To je onaj ministar koji je prije nekoliko godina odlučio kupiti vojne kamione bez ikakvog javnog natječaja i do dana današnjeg DORH-u nije palo na pamet pokrenuti postupak.

Ovdje je posebno zanimljivo istaknuti tajnu trgovinu predsjednika Mesića i Sanadera, gdje se Mesić na sjednici kao usprotivio takvom štetnom ugovoru, a Sanader se glatko složio da je ugovor štetan i da se neće ići dalje s tim. Nije li vam to bilo sve nekako malo preglatko? Radi se o tome da je Sanader shvatio da bi Rončević mogao završiti u problemima, a onda tko zna tko sve ne ako bi se ta priča i dalje potezala, pa je dogovorio s Mesićem da će Vlada odustati od najma Kanadera, a Mesić za uzvrat neće dalje zalaziti u to tko je odgovoran za pokušaj sklapanja štetnog ugovora, već će se sve zataškati kao ugovor nije ni potpisan, pa nema ni štete. To je otprilike kao da uhvatite organiziranu skupinu koja je pripremala pljačku banke, ali ste ih uhvatili prije nego li su i počeli, pa ih pustite uz obrazloženje da nikakva šteta nije ni počinjena.

Druga zanimljivost je da ni jedan medij nije naveo odakle je cijela priča s Kanaderima i krenula, već se sve zasluge pripisuju Mesiću, dok je prava istina da je cijelu priču pokrenuo na 012station.bloger.hr umirovljeni vojni pilot Tino Jelavić i to još 1. svibnja! Zašto je to tako, ne bi sad ulazili u detaljniju analizu, ali ostavljamo vam mašti na volju da se razmaše.

Nastavak slijedi...

Post je objavljen 26.05.2008. u 08:50 sati.