Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/amygriddle

Marketing

1. dio

Probudila sam dva sata prije nego što je to bilo potrebno i naravno više nisam mogla spavati. Bila sam previše uzbuđena, danas krečem u novu školu. Kada sam sišla dolje mog oca kao i obično nije bilo (ali to mi nije smetalo, mrzila sam ga zato što je bezjak) ostavio mi je poruku da mi želi sreću u novoj školskoj godini. Na brzinu sam se spremila i doručkovala. Na peron sam došla sat vremena prije polaska vlaka i bila sam jedina tamo, vlak je već čekao. Spremila sam prtljagu i ušla u vlak, sjela sam u posljednji odjeljak za koji sam se nadala da će ostati barem za sada prazan. Nabila sam slušalice u uši i pojačala do kraja. Nisam ni primijetila koliko je vremena prošlo kada je netko bijesno ušao u odjeljak, očito isu ni primijetili da sam ja unutra. Djevojka crne kose se derala na zgodnog plavokosog dečka
¨Gle ako Tom tako želi onda ćemo mi to tako i napraviti, razumiješ?!?¨
¨Ali Bella ovo je ozbiljno, mislim ipak se ovdje može raditi o životima!¨
¨Pa šta tebe to briga? Ja i ti smo čistokrvni i…¨ najednom se ukipila i okrenula prema meni, izvukla je štapić ali ju je onaj dečko zaustavio
¨Koji si dom?¨ tiho me upitao
¨Ovaj još neznam, ja sam nova¨ nasmiješio se
¨Ja sam Kurt Hollin a ovo je Bellatrix Black.¨ pružio mi je ruku
¨Drago mi je ja sam Amy Gia Alice Riddle.¨ Bella se ukočila
¨Jesi li ti to rekla Riddle?¨
¨Ovaj da zašto?¨ Bella je samo izjurila, Kurt mi se nasmiješio i sjeo pored mene.
¨Ovaj šta je njoj?¨
¨Pa ajmo reći da ti je ona malo čudna¨, inače koji bi dom voljela biti?¨
¨Pa koliko ja znam o tim domovima naj zanimljivi i najbolji mi se čini Slytherin… a u kojem si ti domu?¨
¨E pa iskreno se nadam da ćeš i biti u Slytherinu, ja i Bella smo također tamo.¨
Ostatak puta i je prošao vrlo zanimljivo, Bella se nije vračala ali Kurt mi je cijelo vrijeme radio društvo. Kada smo došli u Hogwarts već je bila noć, do mene je došao jedan jako debel čovjek ¨Dobro veće ja sam profesor Slaghorn i predavat ču ti napitke pođi za mnom.¨ ušla sam za njim u neku kočiju nakon nekoliko minuta smo došli u školu, profesor mi je rekao da pričekam dok me ne pozovu. Nakon 10-ak minuta došao je opet do mene ¨Možete uči¨ krenula sam za njim u ogromnu dvoranu svi pogledi su bili uperenu u mene.
¨Ovo je naša nova učenica Amy Gia Alice Riddle i sada ćemo je razvrstati. Gospođice Riddle priđite molim vas.¨ Svi su zurili u mene, prošla sam pogledom po stolu gdje je sjedio Kurt. Pored njega je bila i Bella a pored nje je sjedio visoki mladić tamne kose koji je bez treptanja gledao prema meni. Sjela sam na stolicu i stavila klobuk na glavu, osjećala sam se jako glupo. Nemalo sam se iznenadila kad je klobuk progovorio.
-još jedan Riddle…hmm vidim u tebi pumo potencijala i poznavanje Parselskog točno znam šta ču s tobom SLYTHERIN!!-
stol gdje je sjedio Kurt je zapljeskao otišla sam tamo, pored Belle više nije sjedio tamnokosi dečko, Kurt i Bella su mi čestitali.
¨A gdje je dečko koji je prije tu sjedio?¨
¨Aha misliš na Toma, ma on nije gladan… upoznat čete se vi kasnije.¨
na brzinu smo večerali i onda su mi Bella i Kurt pokazali našu društvenu…
¨Kao što vidiš vrlo je lijepo…malo sablasno ali ipak lijepo i…¨ i spred nas je došao crnokosi mladić, ispružio mi je ruku
¨Ja sam Tom Riddle, i koliko sam shvatio, ja sam tvoj brat.¨
¨Moj što???¨ nasmiješio se
¨Tvoj brat, nadam se da ti se sviđa ovdje i da su Bella i Kurt bili dobri prema tebi…¨
Kurt me molećivo pogledao, čini se da su se ovdje svi bojali Toma
¨Ovaj da bili su jako ljubazni.¨
¨To mi je drago čuti. Idem se ja sada odmoriti sutra imamo rano nastavu, a i tebi preporučam isto, laku noć Amy.¨ krenuo je prema spavaonicama.
¨Laku noć.¨ učinilo mi se da su se svi opustili kad je on otišao
¨Amy ti ćeš spavati u našoj spavaonici, dođi sa mnom.¨
otišla sam za Bellom u jednu vrlo lijepu spavaonicu, ispod jednog kreveta već su bile moje stvari. Legla sam u vrlo udoban krevet i zaspala sam razmišljajući o svemu što mi se danas desilo, prvi dan sam ovdje a već su svi vrlo ljubazni. Saznala sam da imam brata, koji je po svemu sudeći neka vrsta autoriteta… ovdje sam se nekako osjećala sigurnom i prihvaćenom baš onakva kakva jesam.


Post je objavljen 25.05.2008. u 21:26 sati.