Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capgamer

Marketing

Eurosong

I tako, još jedan "famozni" Eurosong koji je ove godine bio održan u Srbiji zbog Molitve je iza nas. Ove godine pobjedu je uzeo Dima Bilan s pjesmom Believe i zbog toga će se sljedeći održati u Rusiji. Jučerašnja večer me se tako dojmila da sam čak nastavio pisati blog. Pa zato evo malo komentara i mišljenja, pogotovo vezanih za glasovanje:

Jučerašnje glasovanje za pobjednika Eurosonga 2008. trajalo je oko pola sata, a 43 države Europe morale su glasovati. Jako je zanimljivo da od 43 države većini su se svidjele Rusija, Grčka i Ukrajina. I iz toga nastaje rečenica po kojoj su sve 43 države glasale: "Mi ćemo glasati za Rusiju, Grčku i Ukrajinu, a ostatak susjedima (osim Srbije kojoj se "bogzna zašto" očito nije svidjela hrvatska pjesma)." A svi znate da Rusija ima mnogo susjeda. Zbog toga je postalo sasvim jasno nakon nekoliko glasova tko će biti pobjednik. Kao što je već svima kristalno jasno za pobjedu ili visoko mjesto na Eurosongu morate imati ili izniman scenski nastup (pjesma uopce nije bitna u tom slučaju) ili imati veliku zelju milijunskom gledateljstvu pokazati da ste gay, a pjesma vam ne smije nikako biti u stilu Celine Dion, jer imali vi najbolji glas na svijetu ili ne, jer to jednostavno više ne prolazi. Baš zato vrlo je lako zaključiti zaštoje Hrvatska završila 21. Čisto sumnjam da je to samo zbog lošeg osvjetljenja i galebova u pozadini, nego zato što naša pjesma ne ispunjava ni jednu od gore navedenih uputa, a izgleda da nam se najvecim susjedima naša pjesma nimalo nije svidjela.

Cilj ovog posta nije što više blatit po pobjedničkim državama zbog ljubomore što Hrvatska nije pobijedila (koje uopće ni nema, jer me nije briga tko će pobijediti, a tko ne), nego jednostavno prikazati realnost ovog i nekoliko prijašnjih Eurosongu koji su u kojoj god državi bili, svake godine, nažalost, sve gori i gori. Kad je došla ponoć i pol i kad je Eurosong (napokon) završio zapitao sam se: "Zašto sam ja pobogu utrošio svoju subotnju večer na gledanje ovoga??"


Post je objavljen 25.05.2008. u 19:38 sati.