Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/f1croamateur

Marketing

VN MONACA

Na klalifikacijama u subotu pole position je osvojio Massa, njegov momčadski kolega i aktualni svjetski prvak Raikonen bio je drugi. Iza njih plasirao se McLarenov dvojac Hamilton i Kovalainen, pa Kubica , Rosberg, Alonso, Trulli, Webber i Coultard.

Image Hosted by ImageShack.us


Napokon smo dočekali kišnu utrku, i to na najpoznatijoj i najboljoj stazi .Prije starta kada su vozači treboli voziti instalacijski krug Kovalainenov bolid se je ugasio pa je morao startati iz boksa. Na samom startu Hamilton je prestigao Raikonena. u prvih 20 krugova bilo je svega Hamiltonu i Alonsu je pukla guma , Raikonen je dobio kaznu prolaska kroz boks zato jer 3min prije starta nije imao gume na bolidu, kasnije je izletio sa staze i oštetio prednji spojler pa je morao u boks, Massa je isto izletio , ali na svu sreču nije oštetio bolid , ali ga je Kubica prestigao i postao vodeči čovjek u utrci, vodio je punih 10 krugova. Rosberg je oštetio prednji spojler na bolidu 2 puta tokom tijekom utrke da bi kasnije izletio i završio svoj nastup prije reda. Coultard i Burdais su se zabili i obojica su ispali.Massa je kroz boksove uspio preči Kubicu, a Hamilton je uvjerljivo gomilao svoju prednost, tako kad je ušao u boks vratio se je na vodeču poziciju. Pravo iznenađenje napravio je Sutil u Force Indiji, koji je uvjerljivo držao Raikonena, iza sebe sve dok Raikonen nije izgubio kontrolu nad svojim bolidom i zabio se u stražnji kraj Sutilovog bolida nakon čega je Sutil odustao a Raikonen je morao u boks i na kraju je ostao bez bodova na 9.mjestu. Pobijedi je Hamilton ispred Kubice i Masse. Webber i Vettel, Barrihello i Nakajima su osvjolili bodove, i priredili nam pravo iznenađenje pogotovo Webber na 4. mjestu a još veče iznenađenje je Vettel na 5. mjestu. Bod je još osvojio i Kovalainen unatoč svim problemima.

Image Hosted by ImageShack.us


6 utrka sezone bila je definitivno najbolja do sada napokon je pala kiša i to na u famoznom Monte Carlu, i da nije bilo kiše vjerujem da bi utrka bila dobra. Nije se vozilo svih 78 krugo jer se je utka odužila zbog mokre staze i dva izlaska Safetly cara pa se vozilo 2h + 1krug.Pokazala je koliko je teško voziti po kiši bez elektroničkih pomagala, bolidi su dosta "plesali". Utrka je bila puna događaja, od pretjecanja, izletanja..... Samo 6 vozača nije završilo utrku i to Coultard, Bourdais,Fisicella, Piquet, Rosberg. i Sutil. Vidjeli smo i brojne pogreške vodečih vozača. Za dva tjedna slijedi VN Kanade i nadam se da če biti jednako zanimljiva.

Post je objavljen 25.05.2008. u 19:26 sati.