Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Crvena knjižica Eurosonga - kako doći i pobijediti


Svima je već sve jasno. Da bi pobijedili na Eurosongu ili barem bili među prvih pet pjesama - ne trebate imati pjesmu, naravno (eh naivci moji), nego osim velikog broja susjednih država i brojne emigracije - trebate imati malo soli u glavi pa se pridržavati nekih zakonitosti i pravila koja su se kroz godine ovog natjecanja isprofilirala. Pa ako je Mao-Ce imao svoju malu crvenu knjižicu mudrolija -domislih se ja- bilo bi vrijeme da netko i za Eurosong napiše mali priručnik za pobjednike, sa svim tim uputama, zakonitostima i pravilima ponašanja koja vode ili ne vode do sigurne pobjede ili poraza. Pa krenimo (baš u stilu Eurosonga, da sve puca od kiča, smajlića i budalaština).

Prvo morate sebi izbiti nešto iz glave:

- Senzacionalna pjesma koja mete sve pred sobom, ujedinjuje Europu, u trans baca penzionere i pedere - desi se jednom u deset godina! Stoga ne računajte da je baš vaš pjesmuljak taj, nego pribjegnite drugom oružju! Pravi pobjednik trpi svakojaka sranja pa zašto ne bi i vi.

Slušajte dobro jer ovo je esencijalno, ovo je formula za pobjednike:

- Dugonoge bombe u korzetima (da prostite) dopičnjacima ili potpičnjacima!!! Minjaci su out, potpičnjaci su – in. Čak ako vašu zemlju predstavljaju i zabrađeni bavarski monasi u rimskim sandalama – morate im namečiti rasni komad u potpičnjaku!!! To je trend koji na Eurosongu prevladava i s kojim sigurno osiguravate prvih pet pozicija, formula za pobjednike! thumbup

Zapamtite:

- Sisata skandinavska plavuša je uvijek in! Ako uz to još zna i pjevati - neće proći nezapaženo, pogotovo ako obuče dugačku dekoltiranu modru haljinu sa šlepom, može i vreću od cementa ali glavno da je dekoltirana i modra yes (ali ne galica!).
- Razgolićeni mladići kao back-vokali ili naprosto kao ragolićeni mladići u backu (u kombinaciji sa sisatom plavušom – pripremite maramice). smokin
- Perje! Mnogo perja, čak i ako nema nikakvog smisla – namečite perje pobogu! I ne škrtarite na šljokicama i resama, neće vam ih ćaća platit, neka kamerman oslijepi od šljokica i resa! Za muškarce lajbeci! Kožni, svileni, šareni, bilo kakvi, samo da su bez rukava i da ističu mišićave nadlaktice. naughty
- Teatralno (s)kidanje odjeće! rolleyes Obavezno! Oblačiti se u slojevima, tako da u krucijalnom trenutku nastupa možete sa sebe zubima strgnuti garderobu, baciti je na pod, zgaziti, kidati, politi benzinom, zapaliti, likujući nad njom plesati polku, i tako naglasiti svoje atribute, patnju, bol, ushit, ekstazu i sl. nut

A sad nešto vrlo bitno:

- Žestok ritam! Nije bitno šta je -techno/dance/house- glavno da udara. Još mu dodate zrno izvitoperenog etna, nazovete ga world musicom - i na konju ste!
- Violine uvijek imaju prođu! Ubacite dakle u taj ludi ritam i kakav violinski solo, makar pjevali i o tuzi australskih Aboridžina a capella. Neko se vrijeme činilo da je trend soliranja na violinama prošao, no violine na Eurosongu nikako da odsviraju svoje. Zato ubacite jednu nek´se nađe - zlu ne tribalo.
- Bubnjevi! Dajte bubnjeve, puno bubnjeva, može i bačve i teće i lonci i odbačene boce i bojleri, limenke i štednjaci, sva moguća i nemoguća PET ambalaža, sve šta nađete u kontejneru – daj šta daš.


Što još ima prođu:

- Raščupani heavy metalci/hard rockeri! Ovaj najnoviji začudni trend zamijenio je nekadašnje boys-bendove. Zato ako vam mali ima bend u garaži - nemojte se iščuđavati i zgražati, a niti pametovati da je vaša generacija bila poslušna i pristojna. Nije istina - i vi ste slušali Crvene Koralje! rofl Obucite maloga i bend u oderane ovčje kože (ako nemate vi - imaju vaši na selu), ne tjerajte dite na šišanje i pošaljite ga na Eurosong. Nek´ vam dite osvitla obraz!
- Anđeli i demoni! burninmad Novi trend koji je zamijenio nekadašnje vrlo popularne muške buddy-buddy gitarske duete koji su na Eurosongu, poput Shwartzija, Stalonea ili dinosaura, potpuno izumrli. Nije važno o čemu pjevate, dovoljno je na pozornicu staviti jednog do dva anđela i kao njihovu suprotnost jednog do dva čađava demona te tako automatski istaći duboka filozofska pitanja o bitnosti bitka i grijehu užitka, erosu i tanatosu, Bradu i Angelini.

Kategorija uvijek popularno:

- Visoko Ce! Ponekad su to izblajhani vrišteći kastrati zbog kojih vam se po kredenci rasprskavaju kristalne čaše, a ponekad neugledne pevaljke od kojih ne očekujete ništa pa dobijete oštećeni bubnjić. Ne dajte da vas iznenadi visoko Ce!
- Pederčići (u eurovizijskom kontekstu) počupanih obrvica, oblajhanih beckhamica, u uskim nelaskajućim hlačicama! Obvezan roza detalj i neprirodno kretanje bokova nut kao audio-vizualno neugodna, ali redovita pojava koju moramo otrpiti.
- Hermafroditi / transvetiti i još štošta među nedefinirano (u eurovizijskom kontekstu), kao i živa i neživa, krpena, metalna ili slamnata pomoćna perad i preostali zvjerinjak (sve popularniji trend).
- Ljepuškati pjevač razdrljenog poprsja, kategorija različita od prethodne zato što po balkanskom nije peder (nego Čolić) ali se po balkanskom ponaša ko´ peder. Vrlo (ne)poželjno i vrlo klistirajuće. dead
- Bucmaste pjevačice sladunjavih balada sa srnećim očima i opernim predispozicijama. zijev Rasadnik: Malta.

Kategorija uvijek prisutno:

- Redikuli, čudaci, opičeni tipovi, neshvaćeni umjetnici i budaletine koji se valjaju po pozornici i izvode samo njima razumljive tatijevske gegove, party drugim riječima - autsajderi koje uvijek treba tretirati s oprezom, jer nikad ne znaš kad autsjader može postati insajder.
- Hendikepirani izvođač; uho, oko, grlo, nos. Bilo koji hendikep je prihvatljiv i automatski osigurava dobar plasman na račun suosjećanja. Zapamtite – na Eurosongu hendikep nije hendikep, nego je hendikep ako nemaš hendikep. yes

Znam-znam, zajebano je, odvratno, i politički i na svaki drugi mogući način nekorektno, ali to je Eurosong.


I upamtite još sljedeće, sva ova pravila daju se međusobno križati i kombinirati, ali uz obvezne mjere predostrožnosti i nužan oprez! Neke kombinacije mogu biti pun pogodak, no neke kombinacije mogu vrlo lako ispasti fatalno kobne. Recimo – slijepa debeljuca u dopičnjaku na rese! zaliven Brrrrrrr…

Dakle pravila valja dozirati s oprezom!

Čujem da se na netu pojavila neka vrsta urbane legende o mogućnosti snimanja hollywoodske komedije o Eurosongu thumbup Odlično! Prijatelju, tko si da si, samo naprijed! Snimaj brate, svaka ti dala, materijala za pišanciju ima na pretek. Uostalom pošaljite ga meni ili ribafishu, da mu nas dvoje objasnimo neke stvari, je_ala ja G.Clooneya ako od toga ne napravimo novog Gospodara Prstenova! rofl


Post je objavljen 25.05.2008. u 13:58 sati.