Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice brašna
3 žlice kakaa
4 žlice kokosovog brašna
+
5 žlice mlijeka
4 žlice likera od kokosa
Krema 1
200 ml biljnog šlaga
pola paketića bijele želatine
5 Bounty čokoladica
Krema 2
200 ml biljnog šlaga
3 žlice kokosovog brašna
Ukrašavanje
60 g nasjeckane čokolade za kuhanje
Za biskvit, od posoljenih bjelanjaka izmiksajte čvrsti snijeg.
Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom pa umiješajte brašno pomiješano s kakaom i kokosom te snijeg od bjelanjaka.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje, papir namastite i pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu.
Pecite 15-20 min u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za Kremu 1, želatinu prelijte s 2 žlice hladne vode i ostavite ju da nabubri.
Šlag izmiksajte.
Želatinu rastopite, pazite da ne zakuha i umiksajte ju u šlag.
Čokoladice sitno nasjeckajte nožem, pa ih žlicom umiješajte u kremu.
Za Kremu 2, izmiksajte biljni šlag i dodajte mu kokosovo brašno (po potrebi dodajte šećer u prahu).
Biskvit prerežite 1 okomito na pola (da dobijete dvije kore jednake veličine). Jednu koru stavite u lim i nakapajte ju polovicom mlijeka pomiješanog s likerom. Premažite ju Kremom 1.
Poklopite drugom korom biskvita i nju odozgo prelijte ostatkom mlijeka s likerom.
Tu koru odozgo valovito premažite Kremom 2.
Posipajte nasjeckanom čokoladom.
Kolač stavite u hladnjak da se rasahladi.
Post je objavljen 25.05.2008. u 13:45 sati.